Zoektocht naar de vermiste broertjes Ruben (9) en Julian (7) ten einde?!


ScreenShot028In de zoektocht naar de vermiste broertjes Ruben (9) en Julian (7) uit Zeist is mogelijk een doorbraak bereikt. Een toevallige passant vond zondagmiddag twee lichamen in een sloot in een landelijk gebied in Cothen bij Wijk bij Duurstede

De (wandelaar) meldde zondagmiddag bij de politie dat hij „iets” in het water zag bij Cothen, aldus een zegsman van het rechercheteam. De lichamen lagen bij een zogenoemde duiker, een afwateringsbuis onder het wegdek. De vindplaats is afgezet. Er is een enorme toeloop van belangstellenden. De politie roept mensen op om er vooral niet heen te gaan.

ScreenShot029

Het is mogelijk dat de hevige regenval van zaterdag ervoor heeft gezorgd dat de lichamen uit de duiker zijn gespoeld. Duikers verwerken de afwatering van sloten en greppels op grotere watergangen. Als het hard heeft geregend, gaat het water in zo’n duiker harder stromen en heeft de stroom dus meer kracht.

Identificatie

Of het ook daadwerkelijk om de twee broertjes gaat, is nog niet duidelijk. De lichamen waren zondagavond rond zeven uur nog niet geborgen. Identificatie van de lichamen kan volgens de politie nog uren duren. Bij de vindplaats zijn forensisch specialisten aan het werk. Op zo’n 150 meter afstand van de Kromme Rijn is een gebied afgezet met linten en schermen.

Alle wegen richting de vindplaats zijn afgesloten. Ook een deel van het Amsterdam-Rijnkanaal is dicht. De afzetting is volgens een woordvoerder nodig wegens het onderzoek ter plaatse, maar ook om toeschouwers op een afstand te houden. Kort nadat de vondst bekend werd, ontstond al een file in het landelijke gebied.

Als blijkt dat het om Ruben en Julian gaat, is een einde gekomen aan een intensieve zoektocht naar de jongens, die bijna twee weken heeft geduurd. Naast politieagenten hebben aan diverse zoekacties duizenden mensen meegedaan.

De politie doet onder andere buurtonderzoek in de omgeving van de vindplaats.

Duizenden tips

Cothen ligt aan de Rijn, ongeveer 4 kilometer onder Doorn, de plek waar de vader van de vermiste broertjes zichzelf van het leven beroofde. Het Utrechtse plaatsje ligt net iets onder de driehoek Doorn – Maarsbergen – Rhenen die sinds woensdagmiddag opnieuw door gespecialiseerde marinezoekers werd afgezocht. Uit dat gebied komt het merendeel van de duizenden tips die de politie tot zondag in deze zaak heeft binnengekregen.

De 9-jarige Ruben en 7-jarige Julian worden sinds 6 mei vermist. Hun vader, Jeroen Denis, werd een dag later gevonden in het bos bij Doorn. Hij had zichzelf om het leven gebracht.

De politie en vrijwilligers zochten sinds de vermissing non-stop naar de vermiste broertjes. Ook de omgeving van Wijk bij Duurstede werd al eerder doorzocht door vrijwilligers. Denis is daar opgegroeid.

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Dagboek, Doofpot, Drama, Familie, Frapant, Misdaad, Misdrijf, Moord, Nieuws, Noodlot Ongeval, opmerklijk nieuws, Opsporing verzocht, Politie, Rijksrecherche, Tragedie, Verhalen, Vermist, WEERZINWEKKEND, zelfmoord en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Zoektocht naar de vermiste broertjes Ruben (9) en Julian (7) ten einde?!

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s