Mike werd afgeslacht’ hij had 7 kogels in zijn rug’ het leek wel een executie.


ScreenShot262

Inzet: Mike Stok © anp.

Patricia Hoefnagel (31) kan niet geloven dat ze haar verloofde Mike (29) is verloren na een ruzie over hun honden. De Rotterdammer werd kwaad over een boete en werd door een agent doodgeschoten. ‘Mike was weerloos.’

Patricia, schooljuf, is stuk van verdriet. ‘De wildste verhalen gaan rond. Mike zou met een hakbijl achter de stadswachten zijn aangehold. We hebben niet eens een bijl thuis. Wat moeten we daar in vredesnaam mee?’Haar ogen zijn rood en opgezwollen. Vanaf het balkon op de tweede etage van haar appartement aan de Fazantstraat in Rotterdam-Zuid heeft ze zondagavond urenlang naar de witte tent van de recherche staan staren. Daar, in de tuin van haar achterburen lag het levenloze lichaam van haar vriend. Zonder dat ze bij hem mocht.Mike heeft haar die ochtend nog een ontbijtje op bed gebracht en vertrekt vrolijk naar voetbalclub TransvaliaZW. Rond etenstijd is hij weer thuis, waar zijn drie hondjes Stoondy, Bailey en Boefie hem kwispelend opwachten om uitgelaten te worden.Knallen
‘Ik stond een eitje voor Mike te bakken toen hij terugkwam. Het leek of zijn hals door iemand was opengekrabd. Hij deed de honden naar binnen en was weer weg voor ik er erg in had. Hij nam een wandelstok mee,’ snikt Patricia.

Vlak daarna hoort ze knallen. ‘Alsof iemand met iets hards op een autodak sloeg. Er ontstond rumoer in de straat, waarop ik naar beneden ging. Een kennis zei tegen mij: het is niet goed. Het gaat om Mike.’

Patricia, die op afstand wordt gehouden door agenten, ziet dat Mike wordt gereanimeerd en dat de hulpverleners het opgeven. Mike is dood. Huilend valt ze op straat. Zo vindt haar broer Remco haar.

‘Ik mocht niet bij mijn zus, maar heb me niet laten tegenhouden,’ zegt Remco. ‘Ik ben onder de linten doorgerend naar mijn zus, en zag Mike liggen. Hij was zeven of acht keer geraakt.’

Feyenoordsupporter
Buurtbewoners bevestigen zeven à acht schoten te hebben gehoord. Al snel is duidelijk dat het om Mike gaat, ‘de buurtbewoner met het korte lontje’. De Rotterdammer heeft een bloedhekel aan stadswachten, met wie hij geregeld in de clinch ligt om zijn loslopende honden. In de buurt staat hij bekend als fanatiek Feyenoordsupporter.

Flatbewoner Jasper (27) kent Mike vooral van zijn scheldkannonades over diens club Ajax. ‘We zijn rivalen. Daarom praatten we amper tegen elkaar.’

Ruzie
Volgens getuigen is een ruzie met twee stadswachten aan de schietpartij voorafgegaan. Mike zou even na 18.00 uur op de Carnissesingel, nabij zijn huis, zijn aangesproken door twee vrouwelijke stadswachten. Hij krijgt een boete voor het niet aanlijnen van zijn hondjes. Als de stadswachten hem vastpakken, reageert hij agressief. Ze moeten van hem afblijven.

‘Hij zal best boos zijn geweest. We willen ons hondje Boefie namelijk niet aanlijnen. Die heeft maar drie pootjes en loopt moeilijk,’ legt Patricia uit. Een buurtbewoner schiet de stadswachten te hulp en slaat Mike op zijn gezicht. De gewonde Rotterdammer staat op en verdwijnt kwaad naar huis om terug te keren met een wandelstok; een houten exemplaar met ijzeren punt.

getuige
Dan wordt hij geconfronteerd met een met spoed opgeroepen politieagent. Getuige Nick Post (27) gelooft niet wat hij dan ziet. ,,Het was een agent in burger die riep: ‘Politie, laat je wapen vallen’. Mike rende daarop weg en werd direct in zijn been geschoten,” zegt Post.

‘Waarschijnlijk was hij in paniek, want hij bleef rennen. Een waarschuwingsschot werd niet gelost, die agent schoot wel zeven keer achter elkaar alsof het een automatisch wapen was. Ik riep nog tegen die agent: ‘What the fuck doe jij nou? Ben je niet goed bij je hoofd dat je je wapen in één keer leegschiet in zijn rug?

Patricia is ontroostbaar. Ze was 8 jaar samen met Mike. Ze spaarden om te trouwen. Dat ging moeizaam, want Mike was werkeloos. Hij is verhuizer, maar door de ingestorte woningmarkt verloor hij zijn baan.

Zijn dochtertje uit een eerdere relatie was veel bij hem en Patricia thuis. Zondagavond zou het meisje weer thuiskomen. Lijkbleek kwam het meisje gistermiddag pas thuis. Oma Dora Hoefnagel ving haar trillend van emoties op. ‘Mike laat zijn vriendin en kindje achter. Waarom hebben ze niet alleen in zijn benen geschoten?’

Patricia grijpt haar gouden naamkettinkje om haar hals vast. ‘Van Mike gekregen. Voor hij de hondjes uitliet, zei hij nog: schatje, ik hou van je. Ik ben zo terug. Hij is nooit meer thuisgekomen.

Wij van de redactie wensen de Familie leden vrienden en dierbaren alle sterkte toe. R.I.P. Mike

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Bizar, Blunder, Censuur, Corruptie, Diversen, Doofpot, Drama, Fatale Blunder, Film opname, Fotos, Frapant, Geweld, Hoofd verantwoordelijke, Misdaad, Moord, Normen en Waarden, opmerklijk nieuws, Politie, Politiek, Rijksrecherche, Schandalig, Tragedie, WEERZINWEKKEND en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

11 reacties op Mike werd afgeslacht’ hij had 7 kogels in zijn rug’ het leek wel een executie.

 1. Mustafa zegt:

  Onvoorstelbaar dat de politie maar burgers in koelbloede dood schiet en er gewoon mee weg komen. Gaan ze zeggen maar het was een gevaarlijke hooligan alleen door die v…… t…. ajaxied in zijn flat. Ik wist het wel met zo een buurman.

 2. irene zegt:

  De lafheid in zijn top onze politie , befehl is befehl terug in de tijd . heel normaal tegenwoordig niet luisteren om niks he gelijk schieten en dacht je dat hier een sanctie op stond welnee in het ergste geval mag die even uit de publieke zone blijven en burowerk gaan doen tot de rust is wedergekeerd en het volk het is vergeten . hoezo stille tocht want een LUIDRUCHTIGE tocht moet er idd komen waneer zijn wij het zat

 3. angeline zegt:

  Lieve patricia…
  Ongeloofelijk dit meis
  Ik wens je sterkte toe meissie mijn hart huilt.
  Lieve mike dit had nooit mogen gebeuren.
  En voor die agent heb ik maar een aantal woorden over……
  Vieze vuile moordenaar hoop dat jij je straf krijgt een nekschot.

  Noot :redactie
  Normaal is onze moderatiebeleid strenger maar gezien de tragedie die plaats vond.Vinden wij dat de mensen hun mening Echt zonder moderatie

  • waarom nou dood schieten,… Macht tegen onmacht,, is dat.. dat kan echt wel anders….
   bah..weer eens ster aan de hemel erbij. en waarom…7 keer?????????Ik wens de fam. vrienden en alle bekende van deze jongen heel veel sterkte om dit grote verlies te dragen.. dit kan je weer eens niet winnen,….. en eigenlijk kan je niet eens spreken van winnen maar macht en onmacht grrrrrrrrrrrrrrrrrrr

 4. ieg van haperen zegt:

  meissie sterkte en we hopen dat die agent gestraft gaat worden die jut spoor niet iemand neerschieten voor zon klein incicent gaat te ver gaan hier in nederland en dan 7 kogels in zijn rug bah wat een vieze jutten hoop dat hij ooit het zelfde mee maak ik vind het niet normaal wij wensen jullie heel veel sterkte toe voor de komende tijd de groetjes van de famile lakerveld

 5. ronald zegt:

  Een wout mag alleen maar zijn wapen gebruiken als hij in gevaar is of als er omstanders in gevaar zijn ,waarbij aannemelijk is dat er geweld naar hem of omstanders opzettelijk word toegebracht met als doelstelling om hem of omstanders te verwonden of te willen doden.

  Als je wegrend is dit niet ter sprake !!!
  Hoe ziek moet je zijn om iemand die wegrend , en een confrontatie hiermee fysiek aantoonbaar wilt vermijden , om die neer te schieten.
  Zal de politie straks wel komen met de laffe stelling dat ze dachten dat Mike thuis in de garage een wapenarsenaal had en daarom naar huis rende om dat te gaan halen.
  Nee K*Twouten jullie spelen zelf voor Rambo.

  En alle tyfuspedo’s worden beschermd in dit Land .Ga daar lekker op schieten, dan krijgen jullie tenminste een beetje respect.

 6. zeg ik niet zegt:

  ze moeten die agent zeven keer in zijn rug schieten kijken hoe hij dat vind voor de familie van mike sterkte R.I.P

 7. Sophia zegt:

  Te triest voor woorden wat hier is gebeurd R.I.P.

 8. iemand die meeleeft en zich zorgen maakt! zegt:

  Kan iemand mij, een ouder, uitleggen hoe ik mijn kinderen nog het beeld voor kan houden dat de politie je beste vriend is? Te triest voor woorden! Sterkte!

 9. En we betalen die l*l ook nog eens inclusief zijn opleiding, pensioen en de hele santekraam als ie zich straks ziek meld dat ie overspannen is. Dacht die oetlul dat hij in Miami vice zat ofzo, ook bij de politie zitten heel veel imbecielen die er niet horen, kwaliteit is er al lang niet meer, ze gaan steeds meer alsof het bedrijven zijn targets stellen, nou deze rambo heeft voor 100 jaar zijn target gehaald. De prijs voor een mensenleven: 7 kogels? Afvoeren dat ei, misschien kan ie beter in het criminele milieu gaan werken, daar schieten ze ook eerst en stellen later vragen. Triest dit, heel triest, je zou haast zeggen dat het een (betaalde) afrekening is. Van ieder mens mag je kunnen verwachten dat hij/zij een fout kan/zal maken, maar iemand 7x beschieten in de rug lijkt in geen velden of wegen of een fout!
  Ik wens Patricia, zijn dochtertje en de familie alle sterkte toe.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s