Badr Hari definitief veroordeeld tot twee jaar cel voor mishandelingen . Moordenaar Volkert krijgt 3 jaar gratie


badr© Aangeboden door Sanoma Digital The Netherlands BV

Badr Hari is dinsdag definitief veroordeeld tot twee jaar cel waarvan tien maanden voorwaardelijk. Hij moet na aftrek van het voorarrest nog een half jaar de cel in. Hij is onder meer schuldig bevonden aan de zware mishandeling van de inmiddels overleden zakenman Koen Everink.

Hari en zijn advocaat Bénédicte Ficq waren beiden niet bij de uitspraak aanwezig. Volgens een verslaggever van AT5 zou de kickbokser in Marokko zijn en aan zijn advocaat hebben laten weten zo snel mogelijk naar Nederland te komen als hij zou worden veroordeeld.

De Amsterdamse kickbokser (32) werd in oktober 2015 in hoger beroep veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf. Ook werd hem een betaling van schadevergoedingen van ruim 45.000 euro opgedragen. Tegen die straf ging hij in cassatie. 

Een paar maanden geleden was Badr nog volop in het nieuws om het gevecht met Verhoeven,

Everink

Het gerechtshof bepaalde in 2015 dat het vaststaat dat Hari de enige is die Everink zwaar heeft mishandeld in de Amsterdam Arena tijdens Sensation White in 2012. De andere verdachte in de zaak, Ferhat Y., werd daarom door het hof vrijgesproken. 

Everink had Hari’s toenmalige vriendin Estelle Cruijff beledigd. Volgens het hof had de kickboxer daarom een motief om de zakenman te mishandelen. De verklaring van Hari dat hij slechts een klap heeft gegeven, achtte het hof ongeloofwaardig.

Everink werd vorig jaar maart dood aangetroffen in zijn huis. De 42-jarige zakenman werd door messteken om het leven gebracht. De rechtszaak tegen hoofdverdachte Mark de J. loopt nog. Hari is geen verdachte in deze zaak.

Comeback

In december maakte Hari zijn comeback in de ring met een kickboksgevecht tegen Rico Verhoeven, nadat deze Hari uitdaagde op televisie. Verhoeven won het gevecht, omdat de Nederlandse Marokkaan in de tweede ronde geblesseerd moest opgeven.

Beide mannen lieten al snel weten spoedig weer tegen elkaar te willen vechten. In een interview met de Amerikaanse website Bloody Elbow zei Hari waarschijnlijk in mei of juni klaar te zijn voor een herkansing.

Of het gevecht door de celstraf nu later zal plaatsvinden of definitief van de baan is, is niet bekend.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Frapant, K1 wedstrijden, Mishandeling, News, Nieuws, opmerklijk nieuws en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s