Nieuw bewijs voor afpersing door kopstuk Satudarah


u21
 De voorman van Satudarah dreigt voor langere tijd in de cel te verdwijnen. © anp.

Het Openbaar Ministerie is in hoger beroep met nieuw bewijs voor afpersing gekomen tegen Marchiano D., prominent lid van Chapter Eastside van motorclub Satudarah. Het OM eiste vandaag een celstraf van vier jaar tegen de verdachte.

Volgens de aanklager moet de 39-jarige verdachte zijn straf krijgen voor een poging tot afpersing van vier mensen in Almelo.
Daarbij werd geweld niet geschuwd. Eén van de slachtoffers werd volgens het Openbaar Ministerie (OM) in elkaar geslagen.

Oorzaak van de afpersing is, in de ogen van de aanklager, de handel in softdrugs. D. raakte drie kilo hennep kwijt en eiste daarvoor met harde hand compensatie van het slachtoffer.

Vrijspraak
De rechtbank in Almelo sprak D. eerder vrij, omdat de rechters niet konden vaststellen dat er sprake was van een partij verdwenen wiet.
Volgens de aanklager is er nu in hoger beroep een direct afgeluisterd gesprek toegevoegd. Daaruit valt onder meer af te leiden dat de drugs uit de auto van de verdachte zijn gestolen, stelt hij. De aanklager hekelt dat ‘de verdachte zijn motorclub Satudarah heeft ingezet om zijn vordering kracht bij te zetten’.

Signaal
De aanklager meent verder dat de zaak tegen de motorman ook moet worden opgevat als een duidelijke waarschuwing. ,,Van deze zaak moet een duidelijk signaal uitgaan naar leden van motorclubs dat problemen niet met geweld en dreiging mogen worden opgelost. Uit het hele dossier blijkt de angst van de slachtoffers die wordt veroorzaakt door de wetenschap dat leden van de motorclub Satudarah zich met deze zaak bemoeien.”

De aanklager stelt dat leden van motorclubs op hun hoede moeten zijn. ,,Het moet ook voor leden van motorclubs duidelijk zijn dat zij niet boven de wet staan. Voor slachtoffers moet duidelijk zijn dat politie en justitie zich volledig inzetten om dit soort strafbare feiten niet onbestraft te laten.”

Het gerechtshof in Arnhem doet 22 oktober uitspraak in deze zaak.

Chris Klomp
8-10-15 – 16:10

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in M.C., Nieuws en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Nieuw bewijs voor afpersing door kopstuk Satudarah

  1. Geuz zegt:

    Dergelijke woorden van het OM, dat zich altijd boven de wet waant.

    Voor 3 kilo wiet?
    Als het OM zich niet zou bemoeien met wiet, dan zou 3 kilo hennep op ze hoogst 10 euro zijn bij de groenteboer of supermarkt.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s