Asiels stromen vol door vakantiegangers


Goh wat houden we toch van dieren heh (kuch)

Topdrukte in asielen door afgedankte huisdieren

Afbeelding ter illustratie © anp.

Het is topdrukte deze zomer in de asielen van de Dierenbescherming. Deze maanden zorgen de opvangtehuizen voor ruim 13.500 honden, katten en knaagdieren. Die laatste groep wordt steeds groter. ,,We hebben bij een dierenasiel in Amersfoort een extra vleugel gebouwd voor bijvoorbeeld konijnen, hamsters en cavia’s,” aldus woordvoerder van de Dierenbescherming Niels Dorland.

In de zomermaanden vangen de asielen van de Dierenbescherming ruim 30 procent meer dieren op dan normaal. ,,Wij zijn maar een kleine opvang en kunnen niets meer kwijt,” laat beheerder Inge Worbts van dierenasiel ’t Zwervertje in Rozenburg weten.Vlooien
Tijdens de zomervakantie komt de Dierenbescherming de gekste en verbazingwekkendste dingen tegen.  Zo trof de inspectie dinsdag in Haaglanden in Zuid-Holland een konijn aan dat vol vlooien zat. De baasjes waren op vakantie gegaan en hadden het dier in zijn uppie thuis achtergelaten.

Een sluitende verklaring waarom mensen hun huisdieren zo verwaarlozen in de zomermaanden heeft Dorland niet. ,,Waarom dumpen mensen hun huisdier bij het asiel of in de natuur? Waarom laten vakantiegangers hun beestjes in hun uppie achter?! Ik heb er geen antwoord op. We vragen ons soms echt af wat mensen drijft om dit te doen.”

Naïef
Dorland doet een gok. Verslaving- en geldproblemen zouden volgens hem een van de oorzaken zijn. ,,Mensen zijn ook naïef. De eerste twee weken is een konijn leuk, totdat het hok verschoond moet worden.  Dan is opeens zo’n huisdier minder leuk en dan zit je er wel aan vast.”

Door preventiemedewerkers in te zetten hoopt de Dierenbescherming dat minder verwaarloosde dieren bij het asiel worden gedumpt. ,,Wanneer wij een melding krijgen van een verwaarloosd dier bezoeken de medewerkers de eigenaar van dit dier om een goed gesprek te voeren.”

Daarnaast heeft Dorland zelf nog een tip: ,,Denk goed na over de aanschaf van een huisdier. Het is misschien oubollig om dit in 2015 te zeggen, maar het is de beste raad die ik mensen kan geven.”

Bron ANP Door: Harmke de Vries

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Dieren, Misdrijf, Mishandeling, Nieuws, Onrecht, Schandalig en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Asiels stromen vol door vakantiegangers

 1. Geuz zegt:

  Mijn dieren zijn al verschillende malen mishandeld door de plaatselijk politie.
  Ik zelf ook natuurlijk, maar dat de politie telkens me dieren mishandeld vindt ik nog laffer.

  Bovendien, de dierenmishandeling in de vlees en zuivel industrie is zo ernstig, dat we asiels met dergelijke verhalen eens moeten bezoeken met een veewagen karavaan met kistkalveren en varkens die nog nooit het daglicht zagen. De meeste melkkoeien zien ook het hele leven het daglicht niet meer. Kale batterij kippen in het asiel, dat zou nog eens wat zijn. Nog niet te speken over het martelen van dieren in de medische onderzoekscentra. Asiel vol apen zetten, apen die onverdoofde operaties ondergingen. Geroofd uit hun leven in hun woningen, gemarteld, gedood.

  Raar hoor, dat ik die verhalen zie overal in dit land.
  Katten martelen muizen, katten hebben een luizenleventje vergeleken met onschuldige dieren als de koeien in dit land. Koeien mogen niet eens zogen, meteen aan de poedermelk. Als de honden en katten in de asiels gehuisvest zouden worden als de kippen, met 5 in en kooi zonder bodem, dan zou er nog eens echt gelijkheid zijn. Met de dieren tenminste.

  En bijna iedereen doet er aan mee.
  Ik niet, ho.
  Maar bijna iedereen om me heen bedoel ik.
  Betalen 5000 euro voor medische hulp aan hun hond, maar weigeren een dubbeltje extra te betalen voor een EKO keurmerk.

  Een leven van leugens, waar moordenaars moedige soldaten worden genoemd, maar onschuldige burgers worden aangevallen met allerlei leugens en hun dieren mishandeld door deze beroepsroofovervallers met de aanbeden titel politie.

  Dierenmishandeling is de norm in dit land.
  Je kan ook de kinderen van een legbatterij boer, kistkalveren boer of varkenshouder een verhaal laten vertellen, want die worden het vlees in de supermarkten.

  Mijn condoleances aan Berta85, Annie38 en Petra15.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s