Heksenjacht op M. C. s gaat onvermoeid verder


ScreenShot100Foto ter illustratie © AFP.

Als het nodig is om de wet aan te passen om effectief tegen motorclubs te kunnen optreden of ze te verbieden, dan moet dat gebeuren. Wellicht is het civielrechtelijk mogelijk tot een verbod te komen, zoals dat ook gebeurde met de pedofielenvereniging Martijn. Dat zei minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie vandaag na afloop van overleg in Maastricht.

Minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie spreekt tijdens een persconferentie na afloop van het overleg over de aanpak van de problematiek met de motorbendes in Limburg © anp.

Doe ons een plezier en verdwijn gewoon! Limburg is niet hun terrein, dit is Nederlands grondgebied, daar blijven zij van af!

Onno Hoes, burgemeester nou wat ouwehoer je dan over Nederlandsen M.C. S

 

Van der Steur sprak er met de Limburgse burgemeesters die geregeld te maken hebben met motorclubs. Hij beloofde snel extra politiemensen naar Limburg te sturen als dat in de strijd met de motorbendes nodig blijkt. Hij kon geen toezeggingen doen over verbetering van de structurele politiesterkte in Limburg.

De minister waarschuwde dat een wetswijziging lang kan duren. Tot die tijd moeten we doen wat we met de huidige middelen kunnen, zei hij. In dit verband liet de minister weten dat de strijd tegen de motorbendes er een is van lange adem. ,,Ze bedreigen mensen, creëren angst en verdienen geld uit criminele activiteiten”, zei Van der Steur.

Hij vervolgt: ,,Ze moeten met de poten van onze mensen, burgemeesters, wethouders, raadsleden, ambtenaren en agenten afblijven! Ze zullen het merken als ze er toch aan komen!”

Afspraken
Ook internationaal zijn er afspraken gemaakt over de aanpak van motorclubs, aldus Van der Steur. Binnenkort zetten de betrokken ministers hun handtekening onder samenwerking tussen de openbaar ministeries van België en twee Duitse lidstaten. Dat is nodig, omdat motorclubs zich niets aan grenzen gelegen laten liggen, zei de minister.

Burgemeester Onno Hoes deed afgelopen week een noodk((reet) richting Den Haag. Burgemeesters in de regio zien de spanningen oplopen tussen de verschillende motorclubs, zoals Bandidos en Hells Angels.

Verdwijn
Hoes gaf advies aan de verschillende motorclubs die volgens hem Limburg onder elkaar proberen te verdelen: ,,Doe ons een plezier en verdwijn gewoon! Limburg is niet hun terrein, dit is Nederlands grondgebied, daar blijven zij van af!”

Het huis van de burgemeester van Kerkrade staat sinds kort onder politiebescherming omdat hij bedreigd zou worden door motorbendes.

(Vlnr) Rogier Bos, korpsbeheerder Gery Veldhuis, Minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie en Onno Hoes, burgemeester van Maastricht, tijdens een persconferentie na afloop van het overleg over de aanpak van de problematiek met de motorbendes in Limburg © anp
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Corruptie, Frapant, M.C., Macht-Misbruik, News, Nieuws, Nieuws en politiek en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Heksenjacht op M. C. s gaat onvermoeid verder

 1. Geuz zegt:

  Van der Steur vergelijkt de motorrijders met pedofielen vereniging Martijn?
  Beetje krom.
  Motorrijders zag ik beter optreden tegen die kinderen verkrachtende viezeriken dan het OM.

  Misschien dat ik me vergis, maar ook heb ik de indruk, dat politici vele malen vaker pedofiel zijn dan motorrijder verenigingen. Neen, lijkt me niet dat een pedofiel zich gaarne op zou houden bij motorrijder verenigingen. Misschien is dat laatste wel het geen dat van der Steur zo eng vindt.

  Bij mij is het toch wel andersom.
  Als er wat motorrijders in de buurt zijn voel ik me veiliger, want dan durft de politie onze kinderen niet te stelen.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s