Syrisch leger trekt zich terug uit Palmyra


 

ScreenShot098

PALMYRA – Het Syrische leger heeft zich woensdag teruggetrokken uit Palmyra. Dat meldde de Syrische staatstelevisie. Dat betekent dat de terreurgroep IS de stad volledig in handen heeft.

 

Volgens de staatszender heeft het leger bijna alle burgers van de stad weten te evacueren. Aan de inname gingen hevige gevechten vooraf.

Palmyra, dat ongeveer 200 kilometer ten noordoosten van Damascus ligt, is een van de belangrijkste archeologische plaatsen van het Midden-Oosten. Gevreesd wordt dat de soennitische extremisten de imposante ruïnes in de oase zullen verwoesten, zoals ze eerder in Irak met cultuurschatten uit de oudheid deden.

De strijders van IS trokken eerst de historische ruïnes in het noorden van de stad binnen na hevige gevechten met Syrische troepen en bondgenoten van de regeringstroepen. In het weekeinde wisten de extremisten van IS noordelijkPalmyra ook al enige tijd in te nemen. Ze zouden er echter zondag zijn verjaagd of zijn teruggetrokken.

IS boekt ondanks luchtaanvallen van een grote internationale coalitie van tegenstanders nog steeds overwinningen in het Midden-Oosten. In het afgelopen weekeinde viel de Iraakse stad Ramadi, circa 100 kilometer ten westen van de Iraakse hoofdstad Bagdad. IS komt oorspronkelijk uit de soennitische regio’s van Irak, waar ex-militairen van dictator Saddam Hussein (1937-2006) het soennitische extremisme hebben omarmd.

Iraakse media meldden woensdag dat een neef van Saddam Hussein, Ibrahim Sabawi Ibrahim, in de gelederen van IS ten noorden van Bagdad is gesneuveld. Hij was een zoon van een halfbroer van Saddam, die jaren aan het hoofd stond van de geheime dienst van de dictator.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Buitenland, Drama, News, War en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Syrisch leger trekt zich terug uit Palmyra

 1. Geuz zegt:

  Ik weet niet waar je dit artikel vandaan hebt DutchTV, maar dit hier zit vol met leugens die logisch en onmogelijk zijn. Ik volg de Nederlandse propaganda eigenlijk niet zo, maar wel wat er gebeurd in Syrië. Meestal van bronnen uit Syrië zelf, maar ook in Rusland en elders vond ik leuke informatie.

  Ik zal proberen je wat op de hoogte te brengen.

  Evidente leugen is deze in het artikel:
  “IS boekt ondanks luchtaanvallen van een grote internationale coalitie van tegenstanders nog steeds overwinningen in het Midden-Oosten.”

  Dat is gelogen.
  Alle droppings van de NAVO die ik heb gevolgd afgelopen jaren, waren droppings voor ISIS, niet voor hun vijanden. Telkens komt de NAVO aan met een smoes, waarin ze vertellen dat de wapens, voedsel en kleding per ongeluk gedropt waren in ISIS gebied. Dat is onlogisch, want in de oorlogen in Irak spraken ze over precisie bombardementen. Nu kan men zich af vragen, hoe kan dat lekken, maar dat is omdat een dergelijk groot leger als ISIS onmogelijk strijdt kan leveren zonder bevoorrading. Ook veel van het personeel van ISIS komt uit Europa en de VS, waar ISIS personeel gerekruteerd wordt onder de moslims hier. Deze rekruteringen worden gesteund door elementen in de NAVO, hoe vreemd dat ook moge klinken voor iemand die alleen de propaganda van de Nederlandse media kent.

  De Situatie is, dat NAVO landen zijn:
  Turkije en Saoedi Arabië.
  Turkije steunt ISIS.
  Het belang van de Turkse regering, 1. is de vervolging van de Koerden, en 2. hun bondgenootschap met de NAVO.

  Brics landen zijn Syrië en Iran.
  De Russen hebben daar nu inderdaad ISIS gebombardeerd, maar dat heeft wel 2 jaar geduurd, want Rusland was al voordat die oorlog begon de bondgenoot van Syrië.

  ISIS is ontstaan uit Al Quaida, terwijl Al Quaida is ontstaan uit de steun die de CIA gaf aan Afghanistan toen de Sovjet Unie Afghanistan aan viel.

  Kan ingewikkeld zijn, maar het is nog steeds de simpele Koude Oorlog dialectiek die men gebruikt met Rusland, om de propaganda en de oorlog vorm te geven.
  Bevolkingen die men wil uitmoorden in Syrië, vanuit zowel Brics als Navo, dat zijn de Shia, Yazidi’s en Koerden.
  Als geheel dat gebied Soeni Islam wordt, dan hebben ze een krachtige internationale macht.

  Welnu, het verhaal wat ik vertel, dat wordt ontkent in dit artikel met deze regel in dezelfde alinea:
  ” IS komt oorspronkelijk uit de soennitische regio’s van Irak, waar ex-militairen van dictator Saddam Hussein (1937-2006) het soennitische extremisme hebben omarmd.”
  Dus men wil het onlogische ontstaan van ISIS, verklaren met een geheime dienst van Saddam Husein. Dat is onzin, denk na man. Maar goed, men moet dat wel in het artikel plaatsen, anders kan de slimmere lezer gaan zien dat er iets niet klopt, dat er informatie ontbreekt. Maar wat die regel zegt over Soennieten is voor een deel weer wel juist. Iran is Shia, Libanon is Shia Islam, Shia Islam is een soort van Gereformeerde Islam die zich niet baseert op Mohammed, maar op een neef van Mohammed. Soennieten baseren zich op Mohammed, er is al voor zover mij bekend 50 jaar een oorlog tussen Shia en Soeni in dat gebied. Ofwel, een agitatie, want uit zichzelf gaan die lui niet gemakkelijk oorlog tegen elkaar beginnen. Betaalt personeel verzorgt aanslagen op Moskeeën wederzijds om die oorlog op gang te houden.

  Islam is nog erger onderhevig aan propaganda dan wij of Rusland.
  Maar goed, ik hoop dat dit even genoeg is, want als ik ga uitleggen wat daar dan weer achter zit, gaat het nog moeilijker worden als het nu al is.

  Wat belangrijk is, dat is dat NAVO niet onze belangen behartigd, maar die van een andere partij.
  Met andere woorden, ons leger wordt aangestuurd door onze vijanden. Het is de NAVO die er voor zorgt, dat Europa nu weer overspoelt wordt met duizenden vluchtelingen uit Syrië. Ons leger wordt geregeerd door onze vijanden. Dat is helaas geen mening, dat is gemakkelijk te bewijzen. Althans, ik zie hoe dat werkt, omdat ik toevallig ontdekte wat de waarheid was over Srebrenica, dankzij dit boek van een Britse geheim agent.
  http://www.reformation.org/holocaus.html
  Samengevat, onze landmacht heeft onze bondgenoten gebombardeerd, ten gunste van onze vijanden, in 1999.

  Mocht je dat boek achter de schakel inkijken, dan begrijp je misschien ook het grotere plaatje van de internationale politiek. NAVO is onze vijand. NAVO zet ISIS op, met ook Europese moslims, om later ervaren terroristen naar Europa te importeren, om hier van binnenuit de oorlog tegen de volkeren van de Reformatie voort te zetten. ISIS is ook getraind door NAVO personeel, al hun transport doen ze met Toyota’s, want Japan is ook aangesloten bij de NAVO. De lieden die gelyncht worden door ISIS dragen Amerikaanse gevangenis kleding, want die kleding komt van droppings en andere logistiek door de VS.

  Overigens, ik heb de KGB op de hoogte gebracht hier van vorig jaar op Twitter.
  Misschien dat ik invloed heb gehad, omdat Poetin nu eindelijk ingrijpt. Maar ik ben bang dat de vork toch anders in elkaar steekt, omdat ik ook de langere termijn agenda ken van het grotere plaatje. Hoe het uit valt, het zal toch afhangen van veel Russen, maar ook vele anderen, als ze door de propaganda heen kunnen zien en de bevolkingen op de hoogte kunnen stellen van wat er werkelijk aan de hand is hier. Als de Russen ISIS inderdaad gaan uitschakelen, dan zijn de plannen flink vertraagd, maar ik zag nog geen bewijs er voor dat de plannen gestopt zijn. En die zijn, een invasie van de VS met behulp van Rusland, Islam en China. Ja, klinkt absurd, maar als je de ontwikkelen volgt, dan is dit wel wat er georganiseerd wordt.

  Interessant te zien hoe dit zich zal gaan ontwikkelen.
  Maar ik zal alles doen om die invasie te voorkomen.
  Ik vermoed ook een poging om Israël te bombarderen, waarschijnlijk nu met de hulp van Rusland, waar antisemitische propaganda in bijna elke Russische internet productie zichtbaar is, terwijl ook Syrië erg antisemitisch is.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s