OM wil ‘lid motorbende No Surrender’ in cel om drugszaak


no sure

© Archieffoto ANP.

Voor de uitvoer van drugs naar Engeland heeft justitie tegen twee verdachten uit Nieuwleusen en Zwolle vandaag tot 2,5 jaar cel geëist. Een van de twee zou lid zijn van motorclub No Surrender. In een lading met 25 pallets bemeste tuinaarde werd november 2013 bij de Kanaaltunnel 92 kilo versnijdingsmiddel voor cocaïne en 1 kilo MDMA ontdekt.
Met deze laatste lading zouden 11.000 pillen gedraaid kunnen worden, stelt het OM. Verdachte Chris V. zou lid zijn van de motorbende. Er zijn foto’s waarop hij met leden van de motorgroep poseert. V. ontkent lid te zijn.

De lading zou op de Engelse markt al snel 1 miljoen euro opleveren, zei de officier van justitie. Beiden ontkenden elke betrokkenheid. Wel zijn in het huis van V. papieren gevonden waaruit de aanhouding van de chauffeur op Engels grondgebied blijkt. Volgens de verdachte moest hij deze papieren afleveren bij leden van No Surrender in Amsterdam. Omdat hij door diverse personen met wapens bedreigd werd, sliep hij met een pistool onder zijn kussen.

Tegen hem is 30 maanden cel waarvan een halfjaar voorwaardelijk geëist voor drugsuitvoer en wapenbezit. Ook werd hem de uitvoer van 10 kilo coke in 2012 naar Engeland verweten. De officier vroeg hiervoor vrijspraak.

Volgens de raadsman van V. blijkt uit niets dat zijn cliënt betrokken was bij het inladen van de drugs, of daarvan wist. Tegen de eigenaar van het transportbedrijf is 21 maanden waarvan 7 maanden voorwaardelijk geëist. Hij voerde slechts tuinaarde uit, wat niet vreemd is voor een transportbedrijf, zo stelde hij. Vonnis op 24 februari.
bron: ANP

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Crime, Drugs, Justitie, M.C. en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s