Massale belangstelling voor begrafenis Vedat S. in Turkije


De kist van Vedat S. wordt gedragen tijdens een dienst in Samsun. Hij is vrijdag onder grote belangstelling in zijn geboorteplaats Bafra begraven. © epa.

Vedat S., de Turkse Nederlander die woensdag in Istanbul op straat werd doodgeschoten, is onder massale belangstelling begraven in Turkije. Zo’n drieduizend mensen kwamen naar zijn geboorteplaats Bafra bij de Zwarte Zee om hem de laatste eer te bewijzen, zo meldt de NOS.

De duizenden aanwezigen gaan in gebed voor de overleden Vedat S. © epa.
De Turkse politie onderzoekt de moordaanslag. © epa.

Vedat S. was de jongere broer van Sedat S., die volgens Turkse media een van de topfiguren is in de onderwereld van Turkije. Zijn lichaam werd met een privévliegtuig naar Samsun gevlogen. Daarvandaan bracht een konvooi hem naar zijn geboorteplaats, waar hij werd begraven. Er vlogen privévliegtuigen van Istanbul naar Bafra, en de lijkkist werd begeleid door driehonderd auto’s, zo meldt de NOS.

Vedat S. werd woensdag in Istanbul vanuit een voorbijrijdende auto onder vuur genomen met een kalasjnikov toen hij met twee bodyguards op straat liep. Vedat S. en een van de beveiligers overleden in het ziekenhuis aan hun verwondingen. De moord zou zijn gefilmd. Op de beelden is een rode auto te zien. Een passagier schiet staand op de drempel over het dak van de auto.

Op dezelfde dag werd in Istanbul ook Ali Akgün doodgeschoten. Hij was hoofdverdachte in het Amsterdamse liquidatieproces Passage. Het is niet bekend of er een verband bestaat tussen de twee afrekeningen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Aanslag, Drugs, Moord en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s