O.M. VERDENKT POLITIE VAN CORRUPTIE


© ANP.

Het Openbaar Ministerie heeft meerdere politiefunctionarissen op de korrel in verband met de omstreden aanbesteding van 13.000 politiewagens. Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) wacht het onderzoek niet af en heeft besloten de aanbesteding opnieuw te doen, zo heeft hij de Tweede Kamer laten weten.

Waarnodigzijn ofwordenpersonelemaatregelengenomen,laat debewindsmanweten. Omhoeveelverdachten hetgaat entegenhoeveelmensen almaatregelenzijngenomen,wordt inverband met hetstrafrechtelijkonderzoeknietbekendgemaakt.Volgens het OMwordenzeverdacht vanbetrokkenheidbijcorruptie enomkoping.De aanbesteding voor de levering van de voertuigen sleept al sinds 2011. Volgens bedrijven die buiten de boot vielen was de procedure niet in de haak omdat die op het lijf geschreven was van Volkswagenimporteur PON, tevens de huidige leverancier. Het contract loopt eind dit jaar af.

‘Zaak had beter gekund’
Eerder oordeelde een commissie dat de zaak wel in orde was, maar dat het wel beter had gekund. Gaandeweg bleek dat door een opeenstapeling van eisen maar heel weinig leveranciers belangstelling zouden hebben.

Daardoor zou de politie bij de inkoop te weinig profijt hebben gehad van concurrentie tussen aanbieders, aldus de commissie. Opstelten vindt nu er ‘de schijn van integriteitschending’ is de aanbesteding boven elke twijfel verheven moet zijn en dus over moet.

Begin deze week werd bekend dat een bedrijf aangiftes heeft gedaan tegen de politie vanwege orders voor alcoholtesters en apparatuur voor communicatie. Volgens importeur Tomar Europe handelt de politie bij het inkopen daarvan structureel in strijd met de aanbestedingsregels. Door het omzeilen van de regels zou het bedrijf ‘onterecht’ orders kunnen missen. Het OM bestudeert de aangiftes om te beoordelen of sprake is van strafbare feiten.

 

bron/ANP

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Corruptie, Misdrijf, Politie, Schandalig en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s