Doofpot Defensie M.I.D. Topmilitair vrijgesproken, ex-vrouw in hongerstaking


ScreenShot995
De in hongerstaking zijnde Jill Bellamy, ex-vrouw van topmilitair Van Aalst. © LinkedIn.

De ex-vrouw van een topmilitair van de koninklijke marine is vanmorgen in hongerstaking gegaan uit protest tegen de uitkomst van de rechtszaak tegen haar voormalige echtgenoot. Dat meldt het Noordhollands Dagblad. Militair Van Aalst (52) werd gisteren vrijgesproken van mishandeling, een uitspraak waar Jill Bellamy (48) uit Petten naar eigen zeggen niet mee kan leven.
Met haar hongerstaking wil Jill Bellamy aandacht vragen voor ‘mishandeling binnen het Nederlandse leger’, zo schrijft de moeder van drie kinderen in het digitale dagboek dat ze bijhoudt van haar opmerkelijke actie.

Blog
In de blog, geschreven onder de naam captainvanaalstswife, meldt de in Amerika opgegroeide wetenschapster dat ze uitgezocht heeft dat het gemiddeld 35 dagen duurt voordat een hongerstaker van uitputting sterft. ‘Ik hoop dat ik elke dag in staat zal zijn om te schrijven wat zich in mijn specifieke geval heeft afgespeeld zodat andere (leger)vrouwen een weloverwogen keuze kunnen maken om al dan niet aangifte te doen van mishandeling.’

Afgaande op de vele details over de privé- en gezondheidssituatie van Bellamy – die naar eigen zeggen aan borstkanker leed ten tijde van de mishandeling, beide borsten liet amputeren en aan de mishandeling een verlamde linkerhand en – arm overhield – lijkt het digitale dagboek daadwerkelijk van haar te zijn. Het Noordhollands Dagblad pakte vandaag uit met het nieuws.

Advocaat
De advocaat van kapitein-ter-zee Van Aalst was niet bekend met de blog van de ex-vrouw van zijn cliënt tot het AD hem dat meldde. ‘Op dit moment kunnen wij niet op dit aspect ingaan. Wij hebben onze verdediging in de rechtszaal gevoerd en achten het nu niet opportuun op haar blog in te gaan,’ zo laat Geert-Jan Knoops weten in een schriftelijke reactie.

Volgens Bellamy probeerde haar in Afghanistan gestationeerde echtgenoot haar in juli vorig jaar tijdens een bezoek aan Nederland te wurgen nadat ze hem had verteld dat ze wilde scheiden. De vrouw wist zich naar eigen zeggen te bevrijden door hem hard in zijn arm te bijten. De militaire kamer van de rechtbank in Arnhem sprak  Van Aalst gisteren vrij wegens gebrek aan bewijs.

Het openbaar ministerie had een voorwaardelijke gevangenisstraf geëist van een maand met een proeftijd van twee jaar en een werkstraf van 150 uur. Het moet nog beslissen of het hoger beroep aantekent tegen de vrijspraak van de marineofficier.

‘Ruwe vrijpartij’
Van Aalst opperde in de rechtszaal dat de striemen in de hals van zijn echtgenote het gevolg konden zijn van een ruwe vrijpartij waarbij hij haar met zijn vlakke hand afweerde toen ze hem sloeg en beet.

Volgens de rechter hadden beide echtelieden destijds verwondingen die in beide scenario’s passen. ‘Hoewel de plek van bijtwond bij verdachte niet voor de hand ligt als dit tijdens een verwurgingspoging zou zijn gebeurd, geeft het letsel onvoldoende informatie over het meest waarschijnlijke scenario.’ 

Navo-missie
De kolonel was geruime tijd commandant van de Nederlandse strijdkrachten tijdens de Navo-vredesmissie ISAF in Afghanistan. Hij diende op het hoofdkwartier in Kabul. De Koninklijke Marine schorste hem in afwachting van de uitkomst van de rechtszaak.

Door: Caspar Naber / ANP

WORDT VERVOLGD!

 

Dit bericht werd geplaatst in Censuur, Corruptie, Defensie, Doofpot, Drama, Fraude, Justitie, Kroon getuigen, LEAKS, Macht-Misbruik, Militair ingrijpen, Misdaad, Misdrijf, Mishandeling, News, Nieuws, Nieuws en politiek, Normen en Waarden, opmerklijk nieuws, Rechtbank, verkrachting, VRIENDJE'S POLITIEK, WEERZINWEKKEND en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Doofpot Defensie M.I.D. Topmilitair vrijgesproken, ex-vrouw in hongerstaking

  1. Klaas Jol zegt:

    We kunnen ook beter homo’s naar het oorlogsgebied met die gasten sturen voortaan om daar aan hun gerief te komen.

  2. Admin zegt:

    IN het vervolg zullen wij jouw dus moeten sturen met je special Forces jij hebt geen 6 maanden SAS training gedaan semper fidelis achter je buro zeker.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s