Elliot Rodger schreef uitvoerig over zijn ‘Dag van Vergelding’ Rodger


ScreenShot994

Elliot Rodger. © ap.

Elliot Rodger schreef in een 141 tellend document uitvoerig over zijn gedachten, zijn afkeer van de meisjes die hem afwezen en zijn geplande ‘Dag van Vergelding’. De ouders van de 22-jarige schutter, die zaterdag zes mensen vermoordde in de Amerikaanse stad Santa Barbara en daarna de hand aan zichzelf sloeg, waren op de hoogte van zijn plannen en hebben nog geprobeerd hun zoon tegen te houden. Ze kwamen te laat.
De 22-jarige Elliot Rodger mailde vlak voor zijn daad een 141 pagina’s tellend manifest naar enkele tientallen mensen, onder wie zijn ouders en een van zijn therapeuten. Daarin beschrijft Rodger zijn frustraties over zijn lengte, de scheiding van zijn ouders en de vrouwen die hem afwezen. Rodgers moeder surfte daarop naar de YouTube-pagina van haar zoon en zag een video waarin hij zijn plannen toelichtte (zie het filmpje beneden).

De moeder belde het alarmnummer en vertrok vanuit Los Angeles met haar ex, Hollywood-filmmaker Peter Rodger, naar Santa Barbara om hem tegen te houden. Onderweg hoorden ze dat daar een schietpartij had plaatsgevonden. Hun zoon doodde zes mensen en verwondde 13 anderen voordat hij de hand aan zichzelf sloeg.

Manifest
Het 141 pagina’s tellende document dat Rodger rondstuurde is onthullend. Het is chronologisch vormgegeven en begint met zijn jonge jaren en de scheiding van zijn ouders. Daarna leest het steeds meer als een manifest tegen de vrouwen die hem afwezen, en tegen vrouwen in meer algemene zin.

Op een gegeven moment schrijft Rodger over de ‘Dag van Vergelding’, over zijn oorlog tegen vrouwen (‘Ik zal ze allemaal verwoesten’) en hoe hij erover dacht om zijn broer en stiefmoeder te doden (‘het zou te riskant zijn. Ik zou kunnen twijfelen op het laatste moment’).

Hij verhaalt ook over een avond waarop hij, in een dronken bui na een feestje, een aantal vrouwen van een richel wil duwen. ‘Ik wilde ze straffen, omdat ze die andere jongens hadden verkozen in plaats van mij.’ Het lukte hem niet. Rodger werd – naar eigen zeggen – zelf hardhandig aangepakt en van de richel geduwd. Hij brak zijn been.

Rijkdom

 

Elliot schreef uitvoerig over zijn ‘Dag van Vergelding’

Als zoon van een Hollywood-filmmaker leeft Elliot een rijk leven. In zijn manifest klinkt zijn hang naar rijkdom duidelijk door. En ook zijn gedrag op social media toont het leven dat hij leidt. Op YouTube-filmpjes en foto’s op facebook, zien we de jongeman met zonnebrillen van een paar honderd dollar achter het stuur van zijn luxe, zwarte BMW. Hij reist in de betere klassen van vliegtuigen en bezoekt privé-optredens van bijvoorbeeld Katy Perry.

Wel is hij eenzaam, alleen, en dus veelvuldig afgewezen door meisjes. ‘Meisjes gaven hun genegenheid, seks en liefde aan andere mannen, maar nooit aan mij’, zegt Rodger in zijn laatste YouTube-filmpje. Hij voegt eraan toe dat dit zijn laatste video zal zijn.

Zijn Dag van Vergelding, zo schrijft hij, stond eerst gepland voor november 2013. Daarna verschoof hij het naar Valentijnsdag en naar 26 april van dit jaar. In mei sloeg Elliot Rodger alsnog toe. Na het doden en verwonden van meerdere mensen slaat hij de hand aan zichzelf. De politie treft hem in zijn zwarte BMW.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Aanslag, Buitenland, Crime, gijzeling, News, Tragedie, WEERZINWEKKEND en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s