OPSTELTEN LIEGT ER FLINK OP LOS VOLGENS MR.PIET DOEDENS


552212_436241359772791_2146175132_n

Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) kan ze ‘niet plaatsen’, de uitlatingen van advocaat Piet Doedens over de ‘deal’ van de toenmalige officier van justitie en huidige staatsecretaris Fred Teeven met drugsbaron Cees H. Er was echt geen 5 miljoen gulden aan in beslag genomen gelden en goederen meer in het spel, zoals Doedens beweerde, maar door waardedaling heus 2 miljoen. Van die 2 miljoen moest Cees H. nog een boete van 750.000 gulden betalen. De rest kreeg hij inderdaad terug.
Dat schrijft Opstelten in de beantwoording van Kamervragen. Hij geeft bij hoge uitzondering een stuk tekst prijs van het Bureau Ontnemingswetgeving Openbaar Ministerie (BOOM) om dit te staven. Hij wil de Kamer zelf overigens vertrouwelijk nog meer informatie geven. Ook het College van procureurs-generaal heeft de 2 miljoen deze week nog eens aan Opstelten bevestigd.

Volgens Doedens heeft het Openbaar Ministerie in 2001 bijna 5 miljoen overgemaakt naar het advocatenkantoor van de crimineel, dat het geld doorsluisde naar diens bankrekening. Opstelten werd beticht van het verkeerd informeren van de Tweede Kamer over de zaak, maar houdt nu zijn verhaal over de 2 miljoen vol. Dat had hij overigens ook al ferm aangekondigd.

Opstelten meent dat volgens de toenmalige wetten en regels is gehandeld. Van echt witwassen van het geld van de crimineel door de deal was volgens hem geen sprake. De minister wees er recent in een Kamerdebat op dat witwassen formeel pas later in het Wetboek van Strafrecht werd opgenomen. Bovendien stond ten tijde van de schikking ‘niet vast dat het geld uit misdrijven afkomstig was’. Opstelten zei ook dat de schikking destijds te verkiezen was boven het doorzetten van een rechtszaak waarvan de afloop onzeker was.

Een groot deel van de oppositie in de Tweede Kamer is niet overtuigd van de antwoorden van Opstelten en wil opnieuw met hem in debat. Maar daarvoor was dinsdag nog niet voldoende steun. D66, ChristenUnie en het CDA riepen de betrokken advocaten, onder wie Doedens, op duidelijkheid te geven en hun informatie te delen, desnoods via een notaris.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Belasting, Corruptie, Doofpot, Fraude, Justitie, Media manipulatie, Misdrijf en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s