Kenny Rogers – She Believes In Me


2krKenneth Ray Rogers (Houston, Texas, 21 augustus 1938), beter bekend als Kenny Rogers, is een Amerikaanse countryzanger, fotograaf, schrijver, songwriter, acteur en zakenman. ‘Ruby (Don’t Take Your Love To Town)’, ‘Islands In The Stream’ (met Dolly Parton) en ‘The Gambler’ behoren tot zijn meest succesvolle hits. Naast vele solo-hits heeft hij ook een aantal duetten gezongen met onder andere Dolly Parton, Sheena Easton en Dottie West. Met zijn indrukwekkende zangcarrière van meer dan een halve eeuw inclusief meer dan 20 nummer 1-hits kan Kenny Rogers beschouwd worden als een van de grootste countryzangers aller tijden. Daarnaast heeft Kenny Rogers onder andere het nummer Sweet Music Man geschreven.

De zangcarrière van Kenny Rogers begint in 1956, wanneer hij zich op 17-jarige leeftijd aansluit bij de lokale rockband ‘The Scholars’. De band sluit een platencontract af en in korte tijd produceren ze twee singles waarmee ze lokaal succes hebben. Kort daarna verlaat Rogers The Scholars voor de Jazzband ‘Bobby Doyle Trio’ om die in 1966 weer te verlaten voor de ‘New Christy Minstrels’.

Een jaar later richt Rogers samen met een aantal bandleden ‘The First Edition’ op. Na hun eerste hit, ‘I Just Dropped In (To See What Condition My Condition Was In)’ groeit Rogers in korte tijd uit tot het gezicht van de band. In 1968 verandert de band haar naam in ‘Kenny Rogers and The First Edition’. Na het eerste succes volgen in rap tempo nieuwe successen: met de singles ‘Ruby, Don’t Take Your Love to Town’, ‘Reuben James’ en ‘Tell It All Brother’ verwerft de band nationale bekendheid. De band lanceert in de beginjaren ’70 een eigen wekelijkse TV-show: ‘Rollin’ on the River’. De show is redelijk succesvol, maar de druk om samen een wekelijkse show te maken zorgt voor spanningen tussen de bandleden en leidt uiteindelijk tot haar einde in 1974. In de jaren daarvoor heeft de band nauwelijks nog hits gehad.

Na het uiteenvallen van ‘Kenny Rogers and The First Edition’ besluit Rogers in 1975 om een solocarrière te beginnen. Van meet af aan richt hij zich op de countrymuziek. De single ‘Love Lifted Me’ wordt zijn eerste top 20-hit, maar met ‘Lucille’ breekt hij definitief door. ‘Lucille’ haalt in maar liefst 12 landen de eerste plaats in de hitlijsten, gaat wereldwijd ruim vijf miljoen maal over de toonbank en wordt gekozen tot CMA’s Single of the Year. Rogers bouwt zijn succes uit met ‘Don’t Fall in Love With a Dreamer’ (nr. 4, met Kim Carnes), ‘Through the Years’ (nr. 13), ‘We’ve Got Tonight’ (nr. 6, met Sheena Easton) en zijn twee nummer 1-hits ‘Islands in the Stream’ (met Dolly Parton) en ‘Lady’. Aan het einde van de jaren zeventig heeft Rogers wereldwijd meer dan $100 miljoen aan zijn platen verdiend.

Het jaar 1978 wordt een nieuw succesjaar voor Rogers wanneer zijn single ‘The Gambler’ niet alleen een grote hit wordt, maar ook een televisieserie waarin hijzelf de hoofdrol gaat spelen. ‘The Gambler’ wordt de langstlopende miniserie uit de filmgeschiedenis en hiermee start Rogers een carrière als acteur. Hij speelt de hoofdrol in de film ‘Six-Pack’ (1982) en de serie ‘Coward Of The County’ (1981), die gebaseerd is op zijn gelijknamige nummer 1-single.

Begin jaren tachtig behaalt Rogers met de twee nieuwe, romantische singles ‘She Believes In Me’ en ‘You Decorated My Life’ wederom de eerste plaats in Amerikaanse hitlijsten, terwijl de eerder uitgebrachte ‘Lady’ en ‘Through The Years’ opnieuw een succes worden.

In 1983 ondertekent Rogers een recordbrekend $20 miljoen contract met platenmaatschappij RCA. Tussen 1983 en 1990 brengt Rogers maar liefst 23 top 40 singles en 10 top 40 albums uit. Vanaf die tijd gaat hij zich steeds vaak bezighouden met andere dingen en zet hij zijn solocarrière op een laag pitje. Zo heeft hij zich ontwikkeld tot een gerespecteerd fotograaf, publiceert hij korte verhalen en foto’s en heeft hij gespeeld in zijn eigen kerstmusical, The Toy Shoppe.

Ook zong hij het door Quincy Jones geproduceerde ‘We Are The World for Africa’, samen met onder andere Michael Jackson en Tina Turner

In 1991 opent Rogers samen met Kentucky Fried Chicken topman John Y. Brown Jr. zijn eigen ‘Kenny Rogers Roasters’-restaurantketen. Tegen de tijd dat Rogers in 1999 met ‘The Greatest’ opnieuw hoog in de hitlijsten staat heeft de Amerikaan zijn eigen platenmaatschappij, Dreamcatcher Entertainment, opgericht.

In 2001 behaalt Kenny Rogers met ‘Buy Me a Rose’ na bijna 10 jaar weer een nummer 1-hit. Drie jaren later, in 2004, brengt hij zijn ultieme album uit: Kenny Rogers 42 Ultimate Hits. Deze collectie bevat naast 40 gouden ouwe, twee nieuwe nummers: ‘We Are The Same’ en ‘My World Is Over’, waarmee hij op typische wijze afscheid neemt van het grote publiek en zijn carrière min of meer beëindigt.

Na een zangcarrière van ruim 50 jaar heeft Kenny Rogers wereldwijd meer dan 60 top 40 hitsingles gehad, waaronder zo’n 25 nummer 1-hits. In totaal heeft hij 50 gouden albums gemaakt. Kenny Rogers treedt anno 2011 nog vaak op in diverse landen.

Kenny Rogers kwam in 2011 met het album The love of God. In oktober 2012 kwam Rogers’ boek Luck or Something Like it: A Memoir uit, dat gaat over de ups-and-downs in zijn muziekcarrière.

In oktober 2013 is het album You Can’t Make Old Friends uitgegeven. Dit album bevat onder anderen een duet met Dolly Parton. Volgens Kenny Rogers is dit het meest diverse album dat tot nu toe is uitgebracht.

Kenny Rogers woont met zijn vijfde vrouw Wanda Miller, met wie hij in 1997 trouwde, op een 1200 hectare groot landgoed in de Amerikaanse staat Georgia. De countrylegende heeft vijf kinderen, onder wie Kenny Rogers Jr., die een eigen zangcarrière heeft.

Kenny Rogers treedt ieder jaar diverse keren op met zijn Christmas and Hits Tour in de maanden november en december.

While she lays sleeping, I stay out late at night and play my songs
And sometimes all the nights can be so long
And it’s good when I finally make it home, all alone
While she lays dreaming, I try to get undressed without the light
And quietly she says how was your night?
And I come to her and say, it was all right, and I hold her tight

And she believes in me, I’ll never know just what she sees in me
I told her someday if she was my girl, I could change the world
With my little songs, I was wrong
But she has faith in me, and so I go on trying faithfully
And who knows maybe on some special night, if my song is right
I will find a way, find a way…

While she lays waiting, I stumble to the kitchen for a bite
Then I see my old guitar in the night
Just waiting for me like a secret friend, and there’s no end
While she lays crying, I fumble with a melody or two
And I’m torn between the things that I should do
And she says to wake her up when I am through,
God her love is true…

And she believes in me, I’ll never know just what she sees in me
I told her someday if she was my girl, I could change the world
With my little songs, I was wrong
But she has faith in me, and so I go on trying faithfully
And who knows maybe on some special night, if my song is right
I will find a way, while she waits… while she waits for me for me

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Film opname, HERO, Muziek, Muziek clips, News en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s