Waarom moest Rob Zweekhorst (44) dood?


ROB

Reanimatiepogingen mochten niet baten, Rob Zweekhorst (inzet) overleed op straat. © anp.

Waarom moest Rob Zweekhorst (44) dood? Of was het een vergissing en werd hij het slachtoffer van een persoonsverwisseling? De onzekerheid over de aanleiding van de koelbloedige moord op 1 januari in Berkel en Rodenrijs houdt de nabestaanden nu al tweeënhalve maand in haar greep. Hoofdofficier van justitie Fred Westerbeke probeert nu beweging in het onderzoek te krijgen door een beloning uit te loven.

De gouden tip die leidt tot de oplossing van de moord en daarna de veroordeling van de verdachte is het Openbaar Ministerie (OM) 15.000 euro waard.
Rob Zweekhorst werd op 1 januari van dit jaar ’s avonds even na zeven uur tijdens het uitlaten van zijn twee hondjes vlak bij zijn woning doodgeschoten. Het was een gerichte actie maar welk scenario er aan te koppelen valt is nog een raadsel.

Tientallen tips na Opsporing Verzocht Naar aanleiding van eerdere uitzendingen van het tv-programma Opsporing Verzocht van de AVRO kwamen enkele tientallen tips binnen bij de politie, maar geen ervan wist het rechercheteam op het goede spoor te zetten. Een getuige zegt na de moord een wit busje met hoge snelheid te hebben zien wegrijden. Andere getuigen spreken over een personenauto in een andere kleur.
Het speciale politieteam grootschalige opsporing zit nog steeds op volle sterkte op de mysterieuze moordzaak. Vanavond wordt er in Opsporing Verzocht opnieuw aandacht aan besteed in de hoop dat de uitgeloofde beloning de tongen losmaakt.
Motief In welke hoek het motief moet worden gezocht is nog een raadsel. Er is niemand uit Zweekhorsts (directe) omgeving die ook maar één kwaad woord over hem spreekt.
Maar mocht hij voor iemand anders zijn aangezien, dan is de het de vraag wie dan wel het slachtoffer had moeten worden.

Lees ook

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in liquidatie, Moord en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s