Werd Fred de Brouwer in opdracht van Demmink vermoord?


fred

Werd Fred de Brouwer in opdracht van Demmink vermoord?

13 doden die direkt of indirekt met Demmink te maken hadden vanaf eind 80 tot aan nu geen informatie meer kunnen verstrekken en of getuigen, 6 een verdachte ongeluk.

Voer voor complotdenkers toeval opmerkelijk is het wel dat dit nu de 6 de persoon s die met Demmink gelieerd kon worden, en  nu onder verdachte omstandigheden dood is.  

De Nederlandse journalist Fred de Brouwer die afgelopen vrijdag in Thailand overleed na een verkeersongeluk met zijn scooter, is aangereden door een witte auto die hem kort daarvoor zou hebben achtervolgd.   Ooggetuigen hebben dit verklaard aan de vriendin van Fred, de eveneens in Thailand wonende Araya. De veroorzaker van het ongeluk reed door, nadat hij Fred de Brouwer van zijn scooter had gereden.

De Brouwer raakte door de aanrijding zwaar gewond. De Thaise politie is inmiddels bezig met een onderzoek naar de dader en zijn witte auto, zo meldt Araya  vanuit haar woonplaats Chonburi, iets ten noorden van de toeristenstad Pattaya.

De gewonde journalist werd na het ongeval aanvankelijk in een staatsziekenhuis in Chonburi  opgenomen. Maar omdat daar niet voldoende apparatuur aanwezig was om hem te behandelen, werd besloten om De Brouwer naar een beter uitgeruste privé-kliniek in Pattaya te vervoeren. Die weigerde hem echter op te nemen, omdat zijn naasten niet in staat waren om een vereiste borg van 200.000 bath (4500 euro) te stellen. Vervolgens is De Brouwer overleden op de afdeling eerste hulp van een staatsziekenhuis.

Fred de Brouwer (58) was in 2003 auteur van de eerste artikelen in de GayKrant en Panorama over (de destijds niet bij naam genoemde) Joris Demmink, voormalig secretaris-generaal (SG) van Justitie.

Demmink is momenteel verdachte in een strafrechtelijk onderzoek naar kindermisbruik.De Brouwer reisde voor zijn artikelen over kindermisbruik onder meer naar Praag om onderzoek te doen bij de Pinokkio-bar, een gelegenheid met bedenkelijke reputatie, waar Demmink regelmatig zou zijn gesignaleerd.

De journalist emigreerde kort na zijn publicaties over Demmink, die gerectificeerd moesten worden, naar Thailand omdat hij zich naar eigen zeggen in Nederland niet meer thuis voelde.

Afgelopen dagen had hij veelvuldig contact met Nederlandse journalisten over de zaak Demmink, waaronder met verslaggevers van De Telegraaf, naar aanleiding van de getuigenverhoren die momenteel in Utrecht  plaatsvinden over de voormalige SG.

Volgens zijn oud-collega Henk Krol zou De Brouwer hebben overwogen naar Nederland te komen om in het televisieprogramma Pauw & Witteman te vertellen over zijn kennis van het Demmink-dossier.

De redactie van Pauw & Witteman ontkent dit. “We hebben afgelopen weken wel contact gehad met Fred, maar van een afspraak om naar Nederland te komen voor onze uitzending was geen sprake”, aldus P&W-redacteur Daniëlle van Lieshout.

Maar of we Daniëlle moeten geloven bepalen wij zelf wel.

 

Dit bericht werd geplaatst in Bizar, Censuur, Corruptie, Dagboek, Dood door schuld, Doofpot, Frapant, Geweld, liquidatie, Macht-Misbruik, Nieuws, Nieuws en politiek, Noodlot Ongeval, O.M., opmerklijk nieuws, Pedosexueel, Verhalen, WEERZINWEKKEND en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Werd Fred de Brouwer in opdracht van Demmink vermoord?

  1. DeGrijzeDuif zegt:

    Op zich een terechte vraag, maar gezien de foto geheel niet van het ongeluk van De Brouwer is, is het niet bepaald gepast deze bij het artikel te gebruiken, toch?

  2. DTV zegt:

    Deze foto kregen wij van het persbureau EPA dus hoezo ongepast. maar als jij er zelf bij was en een selfie bezit houden wij ons aanbevolen.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s