8 jarige Jongetje geeft gevonden geld aan soldaat met ontroerend briefje


Een Amerikaanse knul van acht vond destijds een briefje van twintig dollar op een parkeerplaats in Ohio. De jongen was eerst vastbesloten om het geld aan speelgoed uit te geven, tot hij in een restaurant een militair zag zitten.

Myles Eckert kreeg een hartverwarmend idee toen hij met zijn moeder een restaurant binnenstapte. Daar zat Frank Dailey aan tafel. Hij nuttigde er zijn dagelijkse lunch. Myles kende hem niet maar zijn besluit stond vast. De 8-jarige verloor zijn vader in Irak. Zijn vader was ook een militair en Myles was amper vijf weken oud toen zijn vader het leven liet voor zijn vaderland.

Hij wikkelde het briefje van twintig dollar in een stukje papier met de volgende, aangrijpende boodschap: ‘Beste soldaat, mijn papa was ook een soldaat. Hij is in de hemel nu. Ik vond deze twintig dollar op de parkeertplaats toen wij hier aankwamen. Dit wordt jouw geluksdag want ik schenk jou het geld. Ik wil je bedanken voor jouw militaire dienst. Myles Eckert.’

Myles kreeg nooit de kans om zijn vader te leren kennen maar hij vermoedt dat zijn papa ‘een toffe peer was met wie je veel plezier kon beleven’. Zijn vader zou ongetwijfeld trots geweest zijn op het mooie gebaar van zijn zoon. Luitenant-kolonel Frank Dailey kijkt nog iedere dag naar het briefje van de jongen. Het herinnert hem elke keer weer aan zijn opdracht en toewijding voor het vaderland. ‘Het is onwaarschijnlijk om op zo’n manier erkenning te krijgen voor wat ik doe’, vertelt hij aan de Amerikaanse zender CBS.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Buitenland, Frapant, HERO, Liefde, News, Nieuws, opmerklijk nieuws, Spiritueel, Tragedie en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s