Vondst lichaam vermiste Thea Kootstra (52) zet dorp op zijn kop


’Het zou gaan om een misdrijf, vrouwen doen de deur op slot’

In een sloot tussen deze weilanden op de grens van Appelscha en Ravenswoud is dinsdag het lichaam ontdekt van Thea Kootstra-Oosting © Google Street View.

De vondst van het lichaam van de vermiste Thea Kootstra (52) veroorzaakt grote onrust in haar woonplaats Ravenswoud en in het naburige Appelscha. Het stoffelijk overschot werd gisteren ontdekt in een sloot tussen beide dorpen in. Burgemeester Harry Oosterman hoopt dat er snel duidelijkheid komt in de zaak, zo verklaart hij tegenover het AD.

Burgemeester Harry Oosterman © Gemeente Ooststellingwerf.

De ontdekking van het stoffelijk overschot is hét onderwerp van gesprek in de relatief kleine gemeenschap op de grens van Friesland en Drenthe. Ravenswoud telt slechts een paar honderd inwoners, Appelscha een paar duizend.
‘Misdrijf’ ‘Het hele dorp staat op zijn kop. Het verhaal doet de ronde dat Thea het slachtoffer is geworden van een misdrijf. Dat maakt veel vrouwen benauwd. Uit angst doen ze nu vaker de deuren op slot,’ zegt een inwoner van Ravenswoude die niet met naam genoemd wil worden.
Andere inwoners die evenmin met hun naam in de publiciteit willen komen, zeggen dat de onrust te maken heeft met het feit dat ‘het kwaad nu wel griezelig dichtbij komt.’
Begrip voor situatie  Burgemeester Harry Oosterman van de gemeente Ooststellingwerf zegt de onrust te begrijpen. In afwachting van de uitkomsten van het politieonderzoek en van de autopsie op het lichaam van Thea Kootstra wil hij weinig kwijt over de zaak.
‘Ik hoop dat er snel duidelijkheid komt over de doodsoorzaak. Het is buitengewoon triest dat dit is gebeurd maar voor de familie is het fijn dat ze niet langer in onzekerheid verkeert over haar lot,’ laat de burgervader weten via de gemeentewoordvoerster.
De politie zegt geen enkele optie uit te sluiten maar noemt de vindplaats van het lichaam ‘wel een hele vreemde plek voor een wanhoopsdaad.’ Ze bevestigt dat het lichaam van Thea Kootstra-Oosting gistermiddag werd gevonden bij een leeg maïsveld tussen Appelscha en Ravenswoud, zoals het AD vanmorgen schreef.
Vast in de modder ‘Het stoffelijk overschot lag in een sloot midden in de velden. Een plek die zeer moelijk te bereiken is. Zelfs zo moeilijk dat het forensisch team vast kwam te zitten in de modder,’ zegt politiewoordvoerder Anne van der Meer.
Volgens dorpelingen die in de buurt van de vindplaats wonen, hing een politiehelikopter zaterdag ‘wel een kwartier lang’ boven de velden. ‘Niet boven de bewuste akker maar boven het weiland aan de andere kant van de weg.’
Helikopter De politie bevestigt het gebied de afgelopen dagen te hebben doorzocht met een helikopter voorzien van een warmtebeeldcamera. Ook werden speurhonden ingezet. Een spoor van de toen nog vermiste inwoonster van Ravenswoud leverde dat niet op volgens de woordvoerder.
Oosterman hoopt zo snel mogelijk uitslag te krijgen over de doodsoorzaak van Thea Kootstra-Oosting. Die moet blijken uit autopsie op haar lichaam door het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk. Het stoffelijk overschot is er vanochtend naartoe gebracht. ‘Wij hebben geen enkel zicht op hoe druk of hoe rustig het is bij het NFI,’ aldus de zegsman.

Lees ook

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Bizar, Misdaad, Moord, News en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s