Werd Oud-minister Els Borst om politieke redenen vermoord ?


Oud-minister Els Borst is zeer waarschijnlijk door een misdrijf om het leven gekomen. Verder onderzoek moet uitwijzen of dat moord, doodslag of een ander strafbaar feit is, zegt hoofdofficier van justitie Johan Bac. In en rond de woning van de minister van staat zijn volgens hem nog geen sporen van braak gevonden.

                                               Het NFI doet onderzoek bij het huis van Borst, vandaag
Dat laatste verklaarde de hoofdofficier vanmiddag tegenover BNR Nieuwsradio. Het vermoeden dat de minister van staat het slachtoffer werd van een misdrijf is volgens hem gebaseerd op aanwijzingen.  
‘U kunt denken aan aanwijzingen op de plaats van delict, maar ook aan bevindingen uit de sectie en de scan die gedaan is. De politie heeft samen met het Nederlands Forensisch Instituut een scan laten uitvoeren waarbij het lichaam bekeken is,’aldus de hoofdofficier van justitie. 
Naast een misdrijf sluiten politie en justitie een gerichte aanslag op het leven van de D66-politica en dus moord evenmin uit. Het is niet bekend of er een brief is gevonden of dat politieke motieven een rol speelden.
Letsel op lichaam De minister van staat is maandagavond in de garage van haar woning aan de Ruysdaellaan in Bilthoven aangetroffen met letsel op haar lichaam. Ze liep de verwondingen hoogstwaarschijnlijk op door een misdrijf. Ze is aan de gevolgen van dat letsel overleden en stierf geen natuurlijke dood, aldus de politie.
Er is een team van ongeveer 30 rechercheurs samengesteld dat nu verder onderzoek gaat doen naar de omstandigheden waaronder de oud-minister om het leven is gekomen. Al sinds Borst maandagavond om 18.45 uur in de garage werd gevonden door twee buurtgenoten, is de politie bezig met tactisch en forensisch onderzoek in en bij haar huis.
Het lichaam van de 81-jarige politica is gisteravond overgedragen aan haar familie. Er is geen nader lichamelijk onderzoek meer nodig, zei plaatsvervangend politiechef Willem Woelders vandaag tegen het ANP. Zaterdag is er een herdenkingsdienst voor Borst in de Domkerk in Utrecht. Daarna wordt zij in besloten kring begraven.
Drie scenario’s De politie heeft sinds oud-minister Els Borst maandagavond dood in haar garage werd gevonden, rekening gehouden met drie mogelijke scenario’s: een natuurlijke dood, een ongeluk of een misdrijf.
‘Een natuurlijke dood zoals een hartaanval kon op grond van letsel, politieonderzoek en schouw al vrij snel worden uitgesloten. Een scan en sectie maakten duidelijk dat mevrouw Borst aan de gevolgen van haar letsel was overleden. Om welk letsel het gaat, willen we niet zeggen’, zeiden hoofdofficier van justitie Johan Bac en plaatsvervangend politiechef Willem Woelders donderdag.
Woelders: ‘Toen we woensdagavond alle sporen, onderzoeksresultaten en medische gegevens naast elkaar legden, hebben we geconcludeerd dat een ongeluk niet waarschijnlijk is en dat er dus een misdrijf in het spel moet zijn.’
Dit bericht werd geplaatst in Louis Hagemann, Misdrijf, Moord, News, Nieuws, Nieuws en politiek, opmerklijk nieuws en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Werd Oud-minister Els Borst om politieke redenen vermoord ?

  1. Donald Duck zegt:

    Waarschijnlijk wist ze te veel van bepaalde zaken af en daarom geliquideerd.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s