Enorm spookschip vol met vvd ratten drijft naar Britse kust


Archiefbeeld van de Lyubov Orlova. © AFP.

Het spookschip Lyubov Orlova, met aan boord alleen een door inteelt groeiende groep ratten die zich ook voeden door elkaar op te eten, dobbert al bijna een jaar op de noord Atlantische zee. Het in 1976 in Joegoslavië gebouwde cruiseschip werd door haar laatste, failliete, eigenaren in een haven in Canada achtergelaten. Het losgeslagen vaartuig dobbert rond op open zee, maar zou nu richting Engeland drijven.

De drijvende schroothoop zou een waarde hebben van ongeveer een miljoen dollar. Het werd dan ook verkocht aan de Dominicaanse Republiek vorig jaar. Het sleeptouw brak toen na vertrek uit de haven van Canada en uiteindelijk besloot de Canadese regering het schip los te laten. Ze stelde dat de enorme boot geen bedreigingen zou vormen voor andere schepen of olieplatformen.
Nog niet gezonken Maar vanwege recente stormen zou het spookschip nu afstevenen op de Britse kust. Experts laten weten dat er wat meer voor nodig is dan een paar flinke windstoten en hoge golven om een gevaarte als Orlova te laten zinken. Een woordvoerder van de Ierse kustwacht laat weten dat ze ‘nu extra waakzaam zijn’.
Schatzoekers zijn er juist op gebrand het vaartuig als eerste te vinden, in de hoop de onderdelen en andere waardevolle spullen aan boord te kunnen verkopen. ‘Ze drijft daar ergens rond. Er zullen veel ratten zijn en die eten elkaar op. Als ik aan boord ga, zal ik overal om me heen gif moeten spuiten,’ aldus de Belgische schatzoeker Pim de Rhoodes tegen The Sun.

bron: The Sun; The Independent; NY Daily News

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Bizar, Buitenland, Dieren, media manie, News, Politiek, Satire en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s