Vliegtuig raakt ‘UFO’ op haar nabij Heathrow


© thinkstock.

Een piloot heeft melding gemaakt van een ‘close encounter’ met een UFO nabij de Britse luchthaven Heathrow. Het ongeïndentificeerd vliegend object, dat vlak naast de Airbus A320 scheerde, had volgens de piloot de vorm van een rugbybal.

Dat schrijft de Britse nieuwssite The Telegraph. Het incident vond plaats toen het vliegtuig boven het platteland van Berkshire vloog, zo’n 30 km van Heathrow verwijderd. De gezagvoerder vertelde aan de luchtvaartautoriteiten dat hij er zeker van was dat het object ging botsen met het passagiersvliegtuig. Hij had de indruk dat de ‘UFO’ zo snel op het toestel afkwam dat er geen tijd meer overbleef om te reageren. Uiteindelijk passeerde het object slechts op enkele meters van het vliegtuig.
Na het incident checkte de piloot de boordinstrumenten en nam onmiddellijk contact op met de verkeerstoren, maar er was geen spoor meer te bekennen van het mysterieuze object
.
De bijna-botsing werd onderzocht door de Britse luchtvaartautoriteiten maar het speurwerk heeft vooralsnog geen helderheid kunnen scheppen. Opnames van andere vliegtuigen, die op het moment van de feiten in de buurt waren, werden gecheckt, maar zonder resultaat. Op radartoestellen van het leger was ook niets te zien.
Het is nog onbekend wat de piloot precies heeft gezien. Meteorologische heliumballonnen werden uitgesloten, omdat deze niet in de vliegroute waren uitgezet. Ook normale balonnen werden van de lijst geschrapt, aangezien die niet zulke grote hoogte kunnen bereiken.
Onderzoeksrapport De waarneming gebeurde bij daglicht rond 18u35 op 13 juli jongstleden. De feiten kwamen nu aan het licht omdat het onderzoeksrapport over het incident pas de afgelopen week werd gepubliceerd. Het rapport vermeldde niet welke airline betrokken was. De conclusie luidde dat het tot nader order onmogelijk was om het object op te sporen of te identificeren.
  bron: The Telegraph

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in News, opmerklijk nieuws en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s