Moluks meisje beestachtig verkracht door groep Marokkanen


2judgeDe ‘rassenrellen’ tussen Molukkers en Marokkanen in Culemborg uit 2010 staat nog op menig netvlies gebrand. Wij hebben door de jaren heen diverse artikelen over gepubliceerd.

Ondanks onderzoek zijn de autoriteiten er niet helemaal uit waarom de twee etnische groepen elkaar niet bepaald liggen. Een direct causaal verband met hetgeen zich op de Molukken tussen christenen en moslims afspelen is er in ieder geval niet. Een ingezonden bericht op Facebook van een Molukse moeder, die gewag maakt van het verschrikkelijk lot van haar dochter, welke door een groep Marokkanen zou zijn verkracht, doet nu weer de gemoederen – sluimerend maar zeker – daarover flink oplaaien.

Hoogoplopende spanningen in Eindhoven en Den Bosch.

Het betreffende meisje van net 18 jaar uit Eindhoven, gaat zonder de begeleiding zoals dat gebruikelijk is bij Molukkers, met haar vriendinnen op een zaterdagavond stappen in Den Bosch. In een uitgaansgelegenheid wordt ze gedrogeerd en meegenomen door vreemden, zonder dat haar vriendinnen dat door hebben. Naar later blijkt hebben meerdere Marokkaanse jongens uit de Bossche wijken Kruiskamp, De Muntel en Rivierenplein het meisje in de uren na haar ontvoering verkracht. Het enige wat ze nog kan herinneren is dat ze geen enkel besef van tijd meer had, de controle over haar lichaam kwijt was en voor het merendeel buiten bewustzijn was.

Nadat de groep Marokkanen met haar klaar waren hebben ze haar op straat gedumpt en bleven ze op afstand kijken hoe ze om hulp roepend over straat bewoog. Uiteindelijk wordt ze opgevangen door derden, die haar zonder dat ze nog geld, telefoon of identiteitspapieren heeft, veilig weten terug te brengen naar haar familie in Eindhoven. Pas zondags, na vele uren doodziek te zijn van de toegediende drugs, is het meisje enigszins aanspreekbaar. Men besluit aangifte te doen. De politie van haar woonplaats Eindhoven verwijst haar en haar familie door naar hun collega’s van Den Bosch, omdat daar de verkrachting zou hebben plaatsgevonden.

De politie Den Bosch heeft echter niet veel zin om de aangifte op te nemen en komt op het lumineuze voorstel, dat het meisje zich eerst moet laten onderzoeken in het ziekenhuis. Bij voorkeur in een ziekenhuis in Eindhoven. Nadat de artsen hebben geconstateerd dat het meisje daadwerkelijk op beestachtige wijze is misbruikt en gedrogeerd, komt de politie alsof dat vast protocol is, met het verhaal dat ze eerst bedenktijd moet nemen om wel of niet aangifte te doen. Zowel het meisje als haar familie voelen zich ‘door deze van kastje naar de muur houding’ danig in de steek gelaten door de politie.

De familie van het meisje besluiten zelf op onderzoek uit te gaan. Ze komen er achter dat de specifieke groep Bossche Marokkaanse jongens, geen enkele terughoudendheid hebben om hun slachtoffers te bedreigen. Ook aan de politie blijken ze simpelweg maling te hebben. Het lijkt erop dat het beleid is van de gemeente in Den Bosch om zo veel mogelijk te de-escaleren door deze Marokkanen en hun gedragingen zoveel mogelijk te negeren: extreme tolerantie conform de polder-mentaliteit.

Dat staat haaks op hoe Molukkers omgaan met onrecht. De moeder van het verkrachte meisje is in haar uitingen mild: “Mijn dochter is een Anak Maluku, zij trotseert haar verdriet, pijn machteloosheid, angsten en vraagt om gerechtigdheid voor haarzelf en andere slachtoffers die dit is aangedaan. Haar doel is daders en mede betrokkenen een Halt toe te roepen.Wiede toorn kent van de Molukse gemeenschap bij onrecht en weet dat bijvoorbeeld motorclub Satudarah ook ruimschoots is vertegenwoordigd in zowel Eindhoven, Den Bosch en omstreken.

Diverse bronnen melden ons dat dit schrijnende verkrachtingsverhaal enorm leeft in betreffende regio. Signalen van Molukse strafexpedities naar de desbetreffende Marokkaanse groep in Den Bosch zijn er nog niet. Met nadruk op ‘nog niet’. Politici en politie in Den Bosch doen er evenwel goed aan deze zaak meteen adequaat op te pakken

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Bizar, Drama, gijzeling, Misdaad, Misdrijf, Mishandeling, Moraal en Fatsoensnormen, Nieuws, Oorlog, Sex, Tragedie, verkrachting, WEERZINWEKKEND en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Moluks meisje beestachtig verkracht door groep Marokkanen

 1. Lammy Paraschakis zegt:

  Wat een afgang voor de politie oftewel voor de Nederlandse staat.
  Ik wens het meisje heel veel sterkte!
  Walgelijke onmensen.

 2. Jacqueline zegt:

  Hier het originele .. meisje schijnt zondagochtend in Eindhoven te zijn aangekomen

  https://www.facebook.com/lins.blasetloman

  Waar die mafketels uithangen wordt ook bekend gemaakt .. stelletje gore klootzakken .. net als in Utrecht en Amsterdam terroriseren ze hele buurten. De goede daar gelaten, die zijn helaas te tellen!

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s