Baby te koop op Facebook: aangifte van smaad


babyCULEMBORG – Het Facebook-account waarop begin deze week een baby te koop werd aangeboden, blijkt nep.

De vrouw op wiens naam het account stond, heeft aangifte gedaan van smaad.

Onderzoek De politie heeft het onderzoek nog niet afgerond. Inhoudelijk worden er geen verdere mededelingen gedaan.

De Facebookadvertentie waarin een vrouw uit Gelderland haar ongeboren baby te koop aanbiedt, is het werk van haar ex die niet kan verkroppen dat zij hem verliet. Dat verklaren de zus en zwager van de vrouw in een exclusief gesprek met AD.nl. Het stel is woedend over de nepadvertentie, temeer omdat hun (schoon)zus onlangs haar baby verloor.

De ex-vriend van Angelique (33) uit Tiel maakte onder haar naam al meerdere nepaccounts aan op Facebook, zeggen zus en zwager Jennifer en Pel van Neerbos.
‘De ex begon ermee toen Angelique hem verliet, stopte spontaan toen ze bij hem terugkeerde maar ging verder toen ze afgelopen weekend opnieuw vertrok. Inmiddels staan er op Facebook een stuk of drie nepaccounts onder haar naam.’
‘Zieke geest De zus en zwager van Angelique denken te weten waarom haar ex zondag opeens de baby-advertentie plaatste. ‘Hij heeft een zieke geest en weet precies waar hij haar kan raken. Angelique was zwanger van een nieuwe vriend maar verloor haar ongeboren kindje zo’n maand geleden. Ik weet niet of ze een miskraam kreeg of het liet weghalen. Hoe dan ook: die zwangerschap zinde haar ex niet.’
De politie onderzoekt de zaak en sprak vanmiddag met Angelique en haar zus. ‘We kijken of de advertentie waarin de ongeboren baby te koop wordt aangeboden het werk is van de ex-vriend van de vrouw of van haarzelf’,  zegt woordvoerder Frank de Valk.
De zaak ging aan het rollen na meldingen van verontwaardigde gebruikers van Facebook en andere sociale media waarop de nepadvertentie verscheen. De eerste melding kwam zondagavond bij de politie binnen, inmiddels zijn er tientallen uit het hele land.
Drugssmokkel De ex-vriend in kwestie is een 37-jarige man uit Tiel. Hij werd in Malta veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 jaar voor drugssmokkel. ‘Hij zat tien jaar van zijn straf uit en kwam vorig jaar zomer op vrije voeten’,  verzucht Jennifer van Neerbos.
Haar echtgenoot en zij zijn woedend op de man in kwestie én op Facebook. ‘Wat wij ook proberen, de baby-advertentie en nepaccounts blijven maar online staan. Daarmee wordt niet alleen de naam van Angelique door het slijk gehaald maar van onze hele familie.’
Dit bericht werd geplaatst in Bizar, Nieuws, pesten en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s