Acht maanden cel voor (verbergen?) babylijkjes gekker moet het niet worden!


bilde

De 44-jarige Geleense moeder Anita C. is donderdag veroordeeld voor het verstoppen van drie babylijkjes in haar tuin. Het gerechtshof in Den Bosch legde een celstraf van acht maanden op. Tegen de vrouw was een jaar voorwaardelijke celstraf geëist.

Het hof rekent de vrouw vooral aan dat ze door het verstoppen van de lichaampjes onmogelijk heeft gemaakt om een doodsoorzaak te vinden. Er is niet genoeg bewijs dat de baby’s hebben geleefd en daarom is er geen bewijs dat de vrouw de pasgeboren kinderen heeft gedood, zegt het hof. Het OM had gevraagd om twaalf maanden voorwaardelijke straf voor het verbergen van de lijkjes. Het hof vond een voorwaardelijke straf echter veel te licht voor het vergrijp. Bovendien heeft een voorwaardelijke straf geen nut volgens het hof. De vrouw heeft immers geen baarmoeder meer en kan dus niet een soortgelijk feit begaan.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft lang geloofd dat Anita C. de baby’s heeft gedood. De moeder zat daarom al ruim 10 maanden vast. Bij de rechtbank werd tegen haar 8 jaar celstraf geëist maar ze werd vrijgesproken van doodslag. In hoger beroep concludeerde ook het OM dat er geen bewijs is voor kindermoord.

Anita C. zegt dat ze niet wist dat ze zwanger was en dat de baby’s bij de geboorte geen teken van leven gaven. Omdat ze bang was dat ze haar vriend en kinderen kwijt zou raken verstopte ze de lijkjes in de tuin. Ze werden daar in 2010 gevonden.

Haar advocaat René Corten is opgelucht dat Anita C. niet is veroordeeld voor het doden van de kinderen. ,,Ik ben blij dat er na drie jaar een einde komt aan deze nachtmerrie”, reageerde hij. Een verzoek om schadevergoeding voor de tijd dat de vrouw onterecht in de cel heeft gezeten is op dit moment niet aan de orde of passend, zei hij.

Bron @ http://www.limburger.nl/

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Bizar, Drama, Misdaad, Misdrijf en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Acht maanden cel voor (verbergen?) babylijkjes gekker moet het niet worden!

  1. Jacqueline zegt:

    Ach ja .. zucht .. denk dat ze het die 8 maanden zwaar te verduren krijgt met de dames binnen ..

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s