Wim Dankbaar krijgt verbod op dagboek Vaatstra


dbWim Dankbaar heeft van de moeder van de in 1999 vermoorde Marianne Vaatstra nooit rechtstreeks en zwart op wit toestemming gekregen uit haar dagboek te publiceren. Dit bleek woensdag tijdens een kort geding voor de rechtbank in Haarlem dat de moeder, Maaike Terpstra, tegen Dankbaar en uitgever Hans Mauritz had aangespannen.    

Met de procedure wil Terpstra voorkomen dat haar dagboekaantekeningen onderdeel worden van een boek waaraan Dankbaar en Mauritz werken. In het boek wil Dankbaar uiteenzetten dat in zijn ogen de dit jaar veroordeelde Jasper S. niet de moordenaar van Vaatstra is.

De dagboekaantekeningen dateren van ver voor de aanhouding van S. en geven volgens Terpstra’s adcocaat Yehudi Moszkowicz inzage in „haar diepste gevoelens en ergste momenten van wanhoop in die periode, toen elke strohalm werd aangegrepen die tot een oplossing van de zaak kon leiden”. Volgens hem vallen de dagboeknotities onder het auteursrecht en mogen ze zonder toestemming niet worden gepubliceerd.

Dankbaar zei voor de rechter dat het publicatieverbod „nooit uit de koker van Maaike zelf kan komen. Onze relatie is er een van wederzijds respect en bewondering.” Volgens zowel Dankbaar als Mauritz staat Terpstra „onder curatele” van haar ex-man Bauke Vaatstra en haar kinderen.

De rechter doet op  18 december zijn uitspraak.

Bron ANP

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Advocaat, Dagboek, Doofpot, Marianne Vaastra, Misdaad en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

9 reacties op Wim Dankbaar krijgt verbod op dagboek Vaatstra

 1. Padrick zegt:

  Ja wat dacht die eikel dan dat de rechter zou zeggen oh dankbaar ga jij je gang maar.

 2. Sonhiery zegt:

  Maaike Terpstra, de moeder van Marianne Vaatstra, eist een dwangsom van 25 duizend euro voor iedere keer dat publicist Wim Dankbaar en uitgever Hans Mauritz uit haar dagboek publiceren. Dat bleek woensdag bij de rechtbank in Haarlem.

  Ook wil ze vijftig duizend euro smartengeld van beiden voor het leed dat ze haar hebben aangedaan met het nog te verschijnen boek ‘Het verboden dagboek van de moeder van Marianne Vaatstra.’

  “Zij heeft nimmer toestemming gegeven voor publicatie”, zei haar advocaat Yehudi Moszkowicz. Dankbaar gelooft niet dat Jasper S. de moordenaar is van Marianne Vaatstra en wil in het boek een alternatief scenario schetsen. “Wij zijn er 1000 procent zeker van dat de oplossing van de moord heel anders is, hoe vreemd dat ook mag klinken”, zei hij.

  Privé mag niet
  Hij kreeg het dagboek in handen via een vriendin van Maaike Terpstra. Hij stelt dat Terpstra hem toestemming heeft gegeven om uit het dagboek te publiceren, als hij er de privéstukken uit zou laten. “Dat is mondeling gegaan via haar vriendin.” Het dagboek gaat er volgens hem vooral over hoe slecht de familie Vaatstra is behandeld door politie en justitie in de jaren vlak na de moord.

  Advocaat Moszkowicz stelde dat Dankbaar het dagboek op onrechtmatige wijze in zijn bezit heeft gekregen. Hij zei dat Terpstra met rust wil worden gelaten, dat Dankbaar haar steeds telefonisch en per mail lastig valt en oude wonden open rijt. “Hij verziekt haar leven en maakt haar rust onmogelijk. Dankbaar heeft een enorme plank voor zijn hoofd.”

  Wederzijds respect
  Volgens de publicist is daar geen sprake van. “Onze relatie is er een van wederzijds respect en bewondering.” Bovendien zou al vaker uit het dagboek zijn geciteerd en gepubliceerd, zowel op internet als in een toespraken. Dat Terpstra nu een kort geding heeft aangespannen, komt volgens Dankbaar en Mauritz uit de koker van haar ex-man en kinderen.

  “De titel hebben we gekozen als marketingtrekker”, zei Hans Mauritz, die het boek eind januari via een stichting wil uitgeven. “We hebben nooit de intentie gehad om het integraal te publiceren. Als zij dat niet wil, dan doen we dat niet.”

  Naast het verbod op publicatie van het boek, eist Terpstra ook een contactverbod van Dankbaar met haar, wil ze teruggave van het dagboek en verwijdering van de stukken eruit op de Facebookpagina van Dankbaar.

  De rechter doet 18 december uitspraak

 3. Sonhiery zegt:

  Dankbaar is een hyena en Mauritz een geldwolf dat vond ik in dit artikel niet terug vandaar.
  Met hun stichting rot op gewoon geld verdienen waar je geen belasting over betaald.

 4. Admin zegt:

  Wat ik vind is dat Jasper schuldig is want ik kan mij niet voorstellen dat iemand zijn familie zich zelf en zijn kapitaal Het bedrijf voor niets op het spel zou zetten.]

  Dat hij mogelijk 1 of 2 anderen in bescherming neemt dat er veel feiten ook niet kloppen.
  Dat justitie recherche OM en heel veel mensen van dag 1 er een politieke moordzaak van maakte die de doofpot in moest gaan.

  Justitie nooit hun fouten gaan toe geven zodat de ruimte werd geschapen om de meest gekke theorieën er op los te laten.

  Maar ook vind ik dat de ouders rust moeten krijgen, maar dan moet je ook geen 250.000 aan smartengeld moet vragen Rusten en zand er over.

  Zijn nu urgentere dwalingen zoals o.a. Hagemann die de media aandacht behoren te krijgen.

 5. Sonhiery zegt:

  Kijk nu ben je erg duidelijk en kan mij redelijk goed in deze gedachtengoed plaatsen chapeau.

 6. Wilma zegt:

  Het is te hopen dan meneer dankbaar verliest en flink geld moet betalen dan hebben de Fam. Vaatstra eindelijk eens rust.

 7. Get Smart zegt:

  Vreselijk wat er is gebeurd en ik spreek mijn steun uit naar Iris en de familie. Ik ben heel erg benieuwd naar de aanleiding en langzaam maar zeker komt bij het besef op dat ik in exakt dezelfde situatie verkeer als de vader. Een lange vechtscheiding, een belabberde omgangsregeling en de negatieve betrokkenheid van jeugdzorg. Ik kan me verplaatsen in de gevoelens van de vader, zijn frustratie, zijn onmacht, zijn boosheid, zijn verdriet over hoe de afgelopen jaren als een horrorfilm zijn voorbij geflitst. Ik begrijp zijn gevoelens en hoe hij tot deze daad is gekomen, maar praat het niet goed. Ik wil alleen maar aangeven dat een verhaal ook een andere kant kent, die van de dader. Wat er is gebeurd is afschuwelijk en weer een gezinsdrama waarvan nauwelijks wordt bekeken wat de aanleiding was. Ik zou zo graag mijn verhaal eens aan de media willeb vertellen, maar ben bang dat ik dan van de instanties de kinderen helemaal niet meer mag zien. Misschien is dit de kans om de hele discussies over gezins drama´s eens open te breken en niet alleen te kijken naar de gevolgen, maar juist de oorzaken eens open en bloot te bespreken. De hulpverlening, rechtspraak en al die jonge lieve kinderen zullen ons dankbaar zijn!

 8. John zegt:

  Ik weet niet of het goed is dat Dankbaar verliest, rechtspraak en waarheids vinding mag zeker wel wat critischer bekeken worden. Het zal niet de eerste keer zijn dat er een verdachte onder psychische druk wordt gezet en een bekentenis aflegt die kant nog wal raakt, Luciene B, Kees B om maar een paar namen te noemen. Ik denk dat als je krietiek niet accepteerd dat je rechtspraak dan pas echt failiet is. Nederland is wat dat betreft al gevaarlijk genoeg want het imago regeerd en moet onkreukbaar lijken…. ook al ramelt het onderhand aan alle kanten. Een valse veroordeling is niet niks en ik denk dat het in iedereen zijn of haar belang is dat zulke dingen kost wat het kost voorkomen moeten worden. Aan de andere kant is er natuurlijk ook de familie van Mariane voor wie het een slepende en uitputtende zaak is. Misschien is het handiger als Dankbaar met een objectief persoon eerst zijn boek bespreekt voor hij de familie Vaatstra en Terpstra er mee belast. Met objectief persoon bedoel ik iemand uit het buitenland die objectief naar de zaak kan kijken en die niet gek gemaakt is door de media.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s