Held die kinderen uit water redde krijgt fikse rekening


Remco de Bie. © AD/Marco de Swart.

Een levensgevaarlijke redding van twee jongetjes in de Dobbeplas in Nootdorp afgelopen zomer komt Remco de Bie (31) duur te staan. Zijn zorgverzekeraar presenteert hem een rekening van een paar honderd euro voor de medische behandeling die hij kreeg na het incident.

Op een dag in juli zaten De Bie en zijn vrouw Jolanda op het terras van een restaurant, toen zij twee kinderen zagen spartelen in het water. De inwoner van Berkel en Rodenrijs sprong met kleren en al het water in en wist de jongetjes met moeite boven water te houden. Omstanders hielpen de slachtoffertjes op het droge. De Bie probeerde ook naar de kant te komen, maar raakte verstrikt in waterplanten. ‘Het was doodeng, ik ging een paar keer kopje onder.’
‘Medische kosten’ Een vrouw hielp hem op de wal. Daar moest De Bie braken en naar lucht happen. Met zuurstofgebrek werd hij overgebracht naar het ziekenhuis. Onlangs kreeg De Bie een gepeperde rekening van zorgverzekeraar StadHolland, onderdeel van DSW, voor de medische kosten. ‘De rekening was zo’n 800 euro. Daarvan moet ik 350 euro eigen risico betalen. Het is te zot voor woorden!’
Van de telefoniste van DSW kreeg hij te horen dat dit de regels zijn en dat het zijn keuze was het water in te gaan. Na een telefoontje van deze krant is DSW-directeur Chris Oomen bereid de rekening kwijt te schelden. ‘Dat doe ik uit coulance, want het is niet logisch dat wij opdraaien voor de kosten. Die zou je moeten verhalen op de verzekering van de veroorzakers, de jongetjes dus.’ Inspanningen van De Bie en deze krant om de ouders te vinden, leverden niets op.
Dit bericht werd geplaatst in Bizar, geld, held en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Held die kinderen uit water redde krijgt fikse rekening

  1. Jacqueline zegt:

    Om te kotsen die gasten die uitlatingen doen als “coulance, veroorzakers” net als mijn werkgever die geen moeite doet om een kaartje te sturen!

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s