De Rotterdamse politieagente Miranda de L. (37) wordt verdacht van het witwassen van drugsgeld.


1185770_639299876100307_164917597_n

De Rotterdamse politieagente Miranda de L. (37) wordt verdacht van het witwassen van drugsgeld. Bij haar familie is een kussentje gevonden met daarin 15.000 euro, afkomstig van drugshandel.

Het geld bewaarde de inmiddels op non-actief gestelde agente bij haar ouders. Het in het kussentje verstopte geld had zij ontvangen van drugshandelaar Fouad A. (37) uit Barendrecht.
Agente Miranda de L. had enige tijd een verhouding met de drugshandelaar. De vrouwelijke diender wordt vermoedelijk ontslagen als het tot een veroordeling komt wegens witwassen.
Mitrailleur Bij haar op Katendrecht woonachtige ouders is ook de verpakking aangetroffen van een Kroatische pistoolmitrailleur. De politie vermoedt dat deze verpakking eveneens van de drugsdealer afkomstig is.
Volgens justitie had de vrouw kunnen weten dat het geld dat ze moest bewaren uit de handel in drugs kwam. Ruim voor de vondst van het geld was de agente binnen het korps reeds aangesproken over haar privécontacten met de crimineel.
Volgens justitie moet Miranda de L. hebben gezien dat Fouad A. verschillende simkaarten gebruikte en over grote hoeveelheden contant geld beschikte. Over de herkomst deed hij zeer onduidelijk.
De aanklager eiste gisteren voor het witwassen een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijk celstraf van een maand.
Fouad A. wordt door justitie bepaald niet als een lichte jongen beschouwd. In augustus deed de politie een inval in een door de drugshandelaar Fouad A. gebruikt ‘safehouse’ aan de Cederhout in Barendrecht. Daar is toen zeven kilo cocaïne aangetroffen.
Cel De Barendrechtse vriend van de politieagente verklaarde dat de drugs toen net waren afgeleverd door medeverdachte Carlos O. (32) uit Rotterdam. Beide drugshandelaren zijn destijds bij de inval in de Barendrechtse woning aangehouden.
Beide mannen stonden gisteren eveneens als verdachte voor de rechtbank. Justitie eiste 3,5 jaar cel tegen Fouad A., die eigenaar zou zijn van diverse Rotterdamse cafés.
Bij de Rotterdamse politie komt het relatief zelden voor dat agenten in problemen komen door dubieuze contacten met de buitenwereld. In 2008 ontsloeg de korpsleiding een brigadier die gevoelige informatie zou hebben doorgespeeld aan de geheime dienst van Marokko.
Vijf jaar eerder trof datzelfde lot een agent die bevriend was met een vrouw met contacten in het criminele milieu. De politieman werd ontslagen omdat hij een contactverbod met de vrouw negeerde. Zijn liefje werd zelf onder meer verdacht van het uiten van bedreigingen richting een wethouder en andere politici.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Corruptie, Drugs, Fraude, Misdrijf, Nieuws, Politie en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s