Wapenlobby Koen Boot liep totaal uit de hand Kuch


Koen Boot in het programma van Peter Air de Vries. © screenshot

De 28-jarige Koen Boot verkocht tientallen illegale wapens en hij was van plan zijn eigen Rabo bank te beroven. Maar sinds hij gevangen heeft gezeten, wil hij niets liever dan thuis en bij familie zijn. Gisteren stond hij terecht.ScreenShot044

Wat begon als een hobby, eindigde met een aanhouding voor het oog van de camera langs de snelweg bij Reeuwijk. Maandenlang verkocht hij wapens aan mannen die later voor de televisie bleken te werken

Tienduizenden euro’s aan contant geld gingen er door de handen van wapenhandelaar Koen Boot Maar sinds hij gevangen heeft gezeten van oktober 2011 tot september 2012 heeft hij niet eens meer een eigen bankrekening. ‘Ik krijg van mijn vriendin alleen wat geld om boodschappen te doen,’ zei hij voor de Haagse rechtbank.
Zijn vriendin was daar gisteren niet en ook de familie ontbrak. Dat was op verzoek van Koen zelf. Hij schaamt zich kapot voor wat hem een paar jaar geleden continu bezighield en wat uitgebreid te zien was in het misdaadprogramma van Peter R. de Vries.

ScreenShot046
Enorme spijt Strak in het pak, met nette schoenen en zijn haar glad gekamd, vertelde Koen gisteren over de enorme spijt die hij heeft van zijn handel in illegale wapens. Wat begon als een hobby, eindigde met een aanhouding voor het oog van de camera langs de snelweg bij Reeuwijk. Maandenlang verkocht hij wapens aan mannen die later voor de televisie bleken te werken.
Hij toonde hun zijn opslagruimte onder station Rotterdam Alexander, leverde de volautomatische wapens waar zij om vroegen en beraamde met hen tot in detail een grote kluisroof bij een Rabobankfiliaal in Capelle. Nota bene zijn eigen werkgever. Maar zover kwam het niet en zou het volgens Koen ook nooit gekomen zijn. Want volgens hem schepte hij alleen maar op over een megaroof, om de mannen te vriend te houden.
Wapens verkopen na politiecontrole De Gouwenaar wilde naar eigen zeggen juist stoppen met zijn wapenhandel. Een politiecontrole in de zomer van 2011 had hem wakker geschud en vanaf toen zou hij alle wapens hebben willen verkopen. In de mannen van het tv-programma zag hij kopers aan wie hij zijn tientallen illegale geweren zou kunnen slijten.
Koen Boot liep vol in de val. Dat was in de tijd dat hij veel misdaadseries keek en die wereld langzaam maar zeker tot zijn eigen werkelijkheid had gemaakt. Hij verloor naar eigen zeggen ‘de grens tussen ondeugend en crimineel’ .Kuch!
Dom ‘Verschrikkelijk,’ zei de man die de op zitting getoonde beelden met gebogen hoofd negeerde. Hij zei zichzelf niet te herkennen. ‘Ik deed die wapenhandel uit hobby, niet om de winst. Ik snap niet hoe ik ooit op zo’n idee gekomen ben. Maar het is mijn eigen schuld, ik ben dom bezig geweest. De politie kwam precies op tijd langs. Het is goed dat ik dit verkocht aan De Vries en niet aan een échte crimineel.’
Koen bekende gisteren de handel in vele tientallen wapens, tot olifantengeweren aan toe. Gevangenschap veranderde zijn leven drastisch. Hij volgde in de gevangenis een Alphacursus over de basisbeginselen van het christelijk geloof,kuch die hem deed inzien dat hij betere keuzes kan maken. Ook kwam hij erachter dat hij veel meer tijd met dierbaren moet doorbrengen.
Afgezworen Sinds een jaar is Koen weer thuis. Hij doet veel samen met familie en is ’s avonds vaker thuis. Dat heeft hem rust gebracht. ‘Mensen om mij heen zeggen dat ik erg veranderd ben.’ Hij heeft wapens afgezworen.
Toch dreigt nu terugkeer naar de cel. Officier van justitie Egberts eiste gisteren 7 jaar tegen hem en 240 uur werkstraf tegen Richard M., die wapens van Koen kocht. Egberts stelde: ‘Het werd erger en erger. Lachend en trots is hij in beeld met geweren. Criminelen voorzag hij van steeds zwaardere wapens en munitie. Zonder moreel besef of terughoudendheid, puur om het geld.’
Hij eiste ook 35.000 euro terug.

ScreenShot065
‘Schrikeis’ ‘Een schrikeis’, zei advocaat Erik van Kregten, die maandag zijn pleidooi houdt. Hij hekelt de rol van De Vries. Koen: ‘Ik wil niet terug de gevangenis in. Ik wil terug naar mijn vriendin met de poezen en een grote bruiloft.’

Lees ook

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Banken, Bizar, Diefstal, Doofpot, Fatale Blunder, Film, Film opname, Fotos, Fraude, Geweld, M16, Misdaad, Misdrijf, Moraal en Fatsoensnormen, Nieuws, Normen en Waarden, Peter R de Vries en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s