‘Onderzoek na mishandeling door politie niet serieus’


’Het zijn toch agenten die andere agenten beoordelen’

Brian de Jong toont zijn gescheurde blouse en de schaafplekken op zijn arm. Hij houdt de bekeuringen omhoog voor verstoring van de openbare orde en het niet tonen van een ID-bewijs. © Pim Mul/AD.

Brian de Jong, de 20-jarige Gouwenaar die stelt vorige maand te zijn mishandeld door agenten tijdens het uitgaan in Rotterdam, is ontevreden over het vorderen van het onderzoek.

‘We zijn een maand verder en er is nog nauwelijks iets gebeurd. Mijn kant van het verhaal kennen ze, die aangifte is wel duidelijk binnengekomen. Maar twee vrienden van me zijn als getuigen opgeroepen. Alleen, telkens wanneer ze een afspraak willen maken wordt die afgewimpeld en uitgesteld. Kennelijk is degene die is belast met het onderzoek ziek. Al met al geeft het niet het gevoel dat dit een hoge prioriteit heeft.’
Onderzoek Lisette van Bale, woordvoerster van de politie in Rotterdam Rijnmond, ontkent dit. ‘Er wordt gewerkt aan het onderzoek. Wanneer dat precies wordt afgerond, is echter nog niet bekend.’
Vuistslagen De Jong ging op donderdag 19 september uit in het Rotterdamse centrum, toen hij het aan de stok kreeg met een agent. Volgens de Gouwenaar – nu woonachtig in Groningen – kreeg hij daarop een aantal vuistslagen van de diender. De Jong moest vervolgens mee naar het bureau. Hij deed hiertegen aangifte.
Twijfel Eerder gaf hij al aan te twijfelen aan de objectiviteit van het onderzoek door Bureau Interne Zaken. ‘Het zijn toch agenten die andere agenten beoordelen. Terwijl ze daarna weer samen in de kantine zitten.’
De Jong beweert nog altijd last te hebben van het incident. ‘Eerst kon ik absoluut niet fietsen door de klappen op mijn rug, dat is nu wat beter. Maar met een beetje tegenwind voel ik het nog steeds.

Bron: AD/Groene Hartel

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Macht-Misbruik, Mishandeling, Nieuws, Politie en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s