‘Steelde Robert Kennedy de hersenen van zijn broer JFK’


 

John F. Kennedy in 1962. © afp.

Hoe absurd het ook klinkt: het is niet uitgesloten dat Robert Kennedy de hersenen van zijn broer, de vermoorde president John F. Kennedy, heeft gestolen uit de National Archives. Dat beweert James Swanson in zijn boek ‘End of Days: The Assassination of John F. Kennedy’.

Het moment direct na de aanslag op JFK, 22 november 1963 in Dallas. Een veiligheidsagent op de achterkant van de auto van de president. © afp.

‘Niet alle bewijsstukken van de moord bevinden zich in de Nationale Archieven’, aldus Swanson. ‘Eén uniek, macaber item uit de collectie ontbreekt: president Kennedy’s hersenen.’

Volgens Swanson zijn tijdens de autopsie op het lichaam van JFK de hersenen in een aparte bak geplaatst en tijdelijk in een kast bij de Secret Service gezet.

Daarna zou het ‘item’ samen met andere medische bewijsstukken in een opberglade zijn beland, bestemd voor het archief.
In  oktober 1966 was ontdekt dat de hersenen ontbraken plus enkele andere medische bewijsstukken. Sindsdien is het brein niet meer gezien, zo vertelt Swanson tegen de New York Post.
Er is destijds een onderzoek uitgevoerd door de toenmalige procureur-generaal Ramsey Clark. Die vond de hersenen niet terug, maar stelde wel dat er ‘overweldigend bewijs was dat suggereert dat de voormalige procureur generaal, Robert Kennedy, de stukken heeft gestolen’, aldus Swanson. Kennedy zou hulp hebben gekregen van zijn assistent Angie Novello.
Sinds de moord op JFK, op 22 november 1963 in Dallas, doen vele theorieën de ronde. De hersenen zouden zijn gestolen om te verdoezelen dat de president van voren in het hoofd is geschoten, en niet van achter. Volgens Swanson speelde dit voor broer Robert geen rol. Hij zou mogelijk de hersenen hebben gestolen om geheim te kunnen houden aan welke ziektes de president leed of welke medicijnen hij gebruikte.
Robert Kennedy is op 5 juni 1968 doodgeschoten in Los Angeles. Hij had toen inmiddels besloten mee te dingen naar de Democratische kandidatuur voor het presidentschap.

Blijft nu de vraag over wie was de man dan, die jaren lang zeer streng bewaakt en verzorgd werd, op een privé-eiland van Aristotle Onassis  ten tijde van de relatie die hij had met Jacqueline Lee Bouvier (Jackie) Kennedy Onassis

Hardnekkig waren de geruchten dat deze persoon JFK daar was.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Bizar, Buitenland, Censuur, CIA, Corruptie, F.B.I. en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s