Kate McCann: ‘Ik wist direct dat Madeleine ontvoerd was’


ScreenShot601

Maddy, Kate en Gerry hebben de zoektocht naar hun dochter nooit opgegeven. © reuters.

Met het uitzenden van de reconstructie van de in 2007 in Portugal verdwenen Madeleine McCann, is ook aan de ouders van de Britse peuter gevraagd nog eens in detail voor de camera te vertellen over die bewuste avond. Een emotionele Kate McCann vertelde gisteren in BBC Crimewatch waarom zij ‘direct wist dat Madeleine ontvoerd was’.

© ap.

Rond tien uur die avond was het de beurt aan Kate om te kijken of de kinderen rustig sliepen. Zij liep naar het appartement, zij en haar man Gerry zaten 50 meter verder in het restaurant van het resort te eten, en hoorde bij aankomst dat alles rustig was. De deur stond wat ver open, maar ze dacht dat dat wellicht was gebeurd na de laatste controle. Toen de deur ineens dichtsloeg vanwege de tocht, besloot Kate een nadere blik in de slaapkamer van haar kinderen te werpen.
‘Ik zag Madeleine’s bed. Maar ik zag het eerst niet goed. Toen zag ik dat ze er niet lag. Ik dacht misschien ligt ze in ons bed, maar daar was ze ook niet. Toen sloeg de paniek voor het eerst toe. Ik zag ook dat de ramen open stonden en dat de gordijnen omhoog waren. Ik wist direct dat Madeleine ontvoerd was’, aldus het verhaal van de emotionele Kate.
Naam meerdere malen genoemd Tijdens de uitzendig van Crimewatch liet de Britse politie twee compositietekeningen zien van mannen die mogelijk met de zaak te maken hebben. Naar aanleiding van de uitzending stroomden er honderden tips binnen. De tips zijn ook afkomstig van Britten die destijds net als de McCanns in het Portugese Praia da Luz waren om vakantie te vieren.
Volgens de laatste berichten zijn er verschillende mensen die gebeld hebben en die dezelfde naam hebben genoemd. De maker van het programma kon niet onthullen welke naam dat was, maar hij stelt dat het ‘altijd significant is als dat gebeurt’, aldus The Guardian.
Uitzending Nederland en Duitsland Omdat ook veel Nederlanders en Duitsers in de Algarve op vakantie waren, wordt er in beide landen aandacht besteed aan de nieuwste ontwikkelingen in de zaak. Vanavond is Nederland aan de beurt en zal de Britse hoofdinspecteur Andy Redwood te gast zijn in Opsporing Verzocht.

bron: BBC; The Guardian

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Madeleine McCann, Misdaad, Vermist en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s