Het BBC-programma Crimewatch komt met nieuwe feiten Madeleine McCann


’Rechercheurs hebben enorm grote stappen kunnen zetten’

De ouders van het vermiste meisje Madeleine McCann, Kate (R) and Gerry McCann. © epa.

De Britse politie heeft zondagavond twee compositietekeningen getoond van een man die mogelijk betrokken is bij de verdwijning van Madeleine McCann. De Metropolitan Police zegt dat contact met deze man ‘van vitaal belang’ is voor het onderzoek, meldt de BBC. De man zou door een familie zijn gezien terwijl hij ’s avonds een blond kind naar het strand droeg.

De Britse politie heeft zondagavond twee compositietekeningen getoond van een man die mogelijk betrokken is bij de verdwijning van Madeleine McCann. De Metropolitan Police zegt dat contact met deze man ‘van vitaal belang’ is voor het onderzoek, meldt de BBC. De man zou zijn gezien terwijl hij ’s avonds een blond kind naar het strand droeg, meldt de Britse zender Sky News.
Het BBC-programma Crimewatch, het Britse equivalent van Opsporing Verzocht, toont de compositietekeningen maandagavond opnieuw en laat dan ook een bijna 25 minuten durende reconstructie van Maddies verdwijning zien. De politie hoopt dat nieuwe informatie van het publiek zal leiden tot de opsporing van een blanke man in de leeftijd van 20 tot 40 jaar en van gemiddelde lengte en postuur. De tekeningen zijn gemaakt op basis van getuigen, die hebben verklaard de man te hebben gezien op de avond in 2007 waarop het toen 3-jarige Britse meisje in Portugal verdween.
‘Enorme stappen’ in het onderzoek Door recente ontwikkelingen zijn het tijdspad en de ‘geaccepteerde versie van de gebeurtenissen’ rondom de verdwijning van Madeleine aanzienlijk veranderd, liet de politie ook weten. Om wat voor ontwikkelingen het gaat en welke veranderingen het zijn, is nog niet uitgelegd. Rechercheurs hebben ‘enorme grote stappen’ kunnen zetten door alle tot nu toe verzamelde informatie in z’n geheel opnieuw te kunnen bekijken, aldus de senior-inspecteur van de politie.
Ook het Nederlandse tv-programma Opsporing Verzocht gaat dinsdag deels over de zaak van de verdwenen Britse peuter. De kwestie krijgt aandacht van de Nederlandse en Duitse televisie omdat veel Nederlandse en Duitse vakantiegangers in de Algarve waren, toen het meisje daar verdween

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Bizar, Frapant, Madeleine McCann, Misdaad, Misdrijf, Nieuws, Nieuws en politiek, Opsporing verzocht en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s