Familie van tante Riet (77) kan eindelijk afscheid nemen


Lichaam Delftse na maanden gevonden in recreatiegebied

Tinus van Veldhoven, de man van Riet, in mei met een foto van zijn vermiste echtgenote.  © Archieffoto AD, Jacques Zorgman.

De familie van de vermiste Riet van Veldhoven-van Velzen kan eindelijk waardig afscheid nemen van hun dierbare, nadat haar lichaam zaterdag werd gevonden in de Delftse Hout. ‘De opluchting is groot.’

De vondst van Riet maakt een einde aan onzekere tijden

Ron van Velzen, neef van tante Riet

De 77-jarige Delftse maakte op 22 april nog een praatje met de buren. Haar man Tinus van Veldhoven zag vanaf de galerij hoe ze vervolgens op de fiets stapte, op weg naar de huisarts aan de Van der Lelijstraat in Delft. Ze zou nooit aankomen bij haar afspraak, waarop haar bezorgde familie ‘tante Riet’ als vermist opgaf. Deze vermissing duurde bijna zes maanden, tot zaterdag, toen haar lichaam door een (wandelaar) werd gevonden in de Delftse Hout.
Haar familie is opgelucht dat hun dierbare terecht is. Weken nadat ze uit beeld verdween, wisten ze al dat hun tante Riet niet meer in leven kon zijn. ‘Toen hadden we al verdriet,’ vertelt neef Ron van Velzen in AD Haagsche Courant. ‘Te meer omdat we haar geen waardig afscheid konden geven. Want, waar was haar lichaam gebleven?’
Diezelfde vraag stelde Tinus van Veldhoven zichzelf, een maand nadat zijn vrouw als vermist werd opgegeven. ‘Ik moet realistisch zijn, ze leeft niet meer,’ vertelde hij toen in deze krant. Ze zouden in oktober 29 jaar zijn getrouwd en waren altijd samen. Op de dag dat ze verdween, vond hij zijn vrouw wel wat warrig, maar Van Veldhoven dacht er geen moment aan dat ze nooit meer zou terugkomen.
Zoekacties Ondertussen bleven de steunbetuigingen en voorstellen voor zoekacties binnenstromen. Raadslid Jan Peter de Wit (Leefbaar Delft) verzocht burgemeester Bas Verkerk eind mei nog om een grootschalige zoektocht. Een actie die Verkerk op dat moment afwees, omdat de politie uitgebreid met honden, duikers en de helikopter had gezocht.
Een leger vrijwilligers meldde zich begin juli met 53 zoekhonden in de Delftse Hout, vlak bij het huis van Riet en Tinus, om het gebied minutieus uit te kammen. Diezelfde maand volgden zoekacties van de Brabantse Signi Zoekhondengroep en duikers van de brandweer. Ook de marine speurde begin augustus de Delftse Schie af, om er zeker van te zijn dat tante Riet niet in het water terecht was gekomen.
Afgelopen weekend bleek het lichaam van Riet van Veldhoven-van Velzen toch in de Delftse Hout te liggen. Uit politieonderzoek is naar voren gekomen dat ze niet om het leven kwam door een misdrijf. Haar fiets werd gevonden in een nabijgelegen stalling. ‘De vondst van Riet maakt een einde aan onzekere tijden,’ zegt Ron van Velzen.
Rustplaats ‘Haar vermissing bestond voor mij uit twee delen. Deel een was haar lichaam vinden. Dat was het allerbelangrijkste, zodat we haar naar haar laatste rustplaats kunnen brengen. Maar deel twee moet nog komen: de antwoorden op de vele vragen die we nog hebben.’ Want waaraan is Riet dan wel overleden en wat deed ze die dag in de Delftse Hout? ‘Daar hopen we nog achter te komen,’ zegt Van Velzen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws, Opsporing verzocht, Paranormaal, Verhalen, Vermist en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s