„Niets is meer privé, Badr Hari


Badr Hari wil tijdens zijn proces geen enkele verklaring afleggen. Dat heeft hij donderdag aan het begin van de middag aan de rechtbank kenbaar gemaakt. Hari zei dat hij er geen behoefte aan heeft de mensen die hem graag willen zien „uitglijden” verder nog „voeding te geven.”

         
 Volgens Hari is er het afgelopen jaar veel over hem gezegd en geschreven. „Alles is verdraaid en soms zelfs verzonnen.’

„Niets is meer privé, alles ligt op straat’, aldus de beklaagde vechtsporter.

De rechtbank neemt in de middag het dossier over een aantal geweldszaken door. Als eerste feit is een poging tot zware mishandeling in de Amsterdamse club Jimmy Woo besproken. Hari zou daar op 12 mei 2012 een man een kopstoot hebben gegeven en een glas in diens gezicht hebben geslagen.

„Ik beroep me op mijn zwijgrecht’, zo reageerde Hari op het voorhouden van dit deeldossier.

In het politieonderzoek heeft de kickbokser wel een verklaring over het incident afgelegd. Die kwam er op neer dat iemand anders het slachtoffer met een glas wilde slaan. Hari zou dat glas hebben afgepakt, waarop het stuk ging in zijn hand.

Hari wilde evenmin iets zeggen over de mishandeling van een ex-vriendin, in juli 2011. Hij zou de vrouw bont en blauw hebben geslagen in haar woning in de Spuistraat in het centrum van Amsterdam en haar huisraad hebben vernield. In een eerdere verklaring heeft Hari ontkend. „Ik heb haar nooit geslagen”, zei hij destijds.

De vrouw, Rosa, heeft geen aangifte willen doen, omdat zij het verleden wilde vergeten en geen behoefte had aan „gezeur”. Desalniettemin heeft de politie de zaak in onderzoek genomen.

In december 2011 zou Hari de stiefbroer van Rosa in het Cooldown Café in de Leidsepleinbuurt een kopstoot hebben gegeven. Volgens justitie komt dit neer op zware mishandeling. Er zijn beelden van dit geweld, gemaakt door een bewakingscamera. Ook is op de beelden te zien dat Hari direct na de kopstoot lacht met zijn vrienden en dat hij een gebaar maakt naar de portiers van het café, dat neerkomt op een verzoek te zwijgen over hetgeen zij hebben gezien.

Hari heeft in het vooronderzoek eerst ontkend, maar na confrontatie met de beelden toegegeven dat hij de kopstoot heeft toegediend.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Badr Hari, Mishandeling en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op „Niets is meer privé, Badr Hari

  1. Alpha zegt:

    zo ken ik hem al 30 jaar hij is de meest verguisde en omstrede persoon bij ons, maar wel de beste en hoogste percentage oplossingen in misdrijf en vermissingen
    Mick kan niet inloggen bij je doe het even anders regnrxxxx

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s