Aanvullend onderzoek naar ABC-moord door knullig O.M.


 abc

Justitie gaat aanvullend onderzoek doen naar verschillende bewijzen in de zaak van de zogenoemde ABC-moord. Daarvoor heeft het gerechtshof in Leeuwarden dinsdag opdracht gegeven. Het hof wil onder meer dat er nog eens goed wordt gekeken naar de tape waarmee het 88-jarige slachtoffer werd vastgebonden.

De vermoorde vrouw werd op 16 juni 2009 door het personeel van het verzorgingstehuis ABC in Meppel gevonden. De vrouw had tape op haar mond en haar polsen waren samengebonden. Verdachte Ehsan M. kwam als verdachte in beeld nadat hij DNA moest afstaan voor een andere veroordeling. Hij kreeg bij de rechtbank 10 jaar celstraf voor deze moord.

Volgens de advocaat van M. wordt de tape die is aangetroffen in de woning ten onrechte in verband gebracht met haar cliënt. Zo leverde een vingerafdruk die werd gevonden op een stuk tape een match op met de verdachte. Zijn afdruk stond sinds januari 2012 al in de landelijke database. De match kwam pas een jaar later aan het licht. De advocaat vraagt zich af waarom de database niet eerder een match opleverde.

Volgens de advocaat ontbreekt er in het dossier ook sporenonderzoek dat in de woning van het slachtoffer is gedaan. Het hof heeft het Openbaar Ministerie om opheldering gevraagd rond dit punt. Het OM moet, mocht dit onderzoek er zijn, het onderzoek toevoegen aan het dossier.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Advocaat, Blunder, Frapant, Misdrijf, Mishandeling, Moord, Nieuws, O.M.. Bookmark de permalink .

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s