3 Liquidaties na mood Wiels opgelost


ScreenShot516

De moord op Helmin Wiels op 5 mei van dit jaar is nog altijd niet opgelost. © epa.

Tijdens het onderzoek naar de moord op de politicus Helmin Wiels op Curaçao zijn naar alle waarschijnlijkheid drie andere liquidaties opgelost. Dat meldde het Openbaar Ministerie (OM) op het eiland woensdag in een persconferentie. Om welke drie liquidaties het gaat, wil het OM niet kwijt omdat het onderzoek nog loopt.

Helmin Wiels © epa.

Justitie liet ook weten dat ze een nog beter beeld heeft van de mensen die rechtstreeks betrokken waren bij de moord op Wiels. Ook is er meer zicht op degenen die mogelijk opdracht hebben gegeven tot de moord op de politicus.
De persconferentie, waarop ook minister van Justitie Nelson Navarro aanwezig was, volgde na een motie van het parlement om duidelijkheid te geven over het onderzoek in de zaak-Wiels. Een paar dagen geleden pleegde Luigi F., een verdachte in de moordzaak, in zijn cel op Curaçao zelfmoord. Hij werd verdacht van de moord op Raul M., die door de politie wordt beschouwd als een van de daders van de moord op Wiels. Een patholoog anatoom van het Nederlands Forensisch Instituut is tot de voorlopige conclusie gekomen dat de doodsoorzaak inderdaad verstikking door verhanging is. Celmateriaal van F. zal in Nederland worden onderzocht op gif om de doodsoorzaak definitief vast te stellen. Justitie gaat uit van zelfmoord.
De politie gaat er vanuit dat Wiels is omgebracht door twee huurmoordenaars, onder wie de vermoorde Raul M. In verband met de zaak zit ook nog een Curaçaose vrouw vast. Voor haar zijn intussen extra voorzorgsmaatregelen genomen, hoewel er geen aanwijzingen zijn dat ze suïcidaal is, aldus het OM.
Het OM liet verder weten dat het vergaren van informatie niet altijd even snel en makkelijk gaat, omdat mensen vaak bang zijn een verklaring af te leggen. ‘Als niet zeer zorgvuldig met de beschikbare informatie wordt omgegaan kan dit zelfs levensgevaar voor getuigen en verdachten met zich meebrengen.’

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Bizar, Censuur, Corruptie, Dagboek, Diefstal, Diversen, Doofpot, Drama, Drugs, Fraude, held, Justitie, Koninglijk huis, Kroon getuigen, liquidatie, Macht-Misbruik, Misdaad, Misdrijf, Mishandeling, Moord, Nieuws, Nieuws en politiek, Politie, Politiek en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s