Van Baalen over Wilders: ‘Het was nog net niet ‘Roemenen raus”


VVD-lijsttrekker Hans van Baalen (L) na afloop van de presentatie van het conceptprogramma voor de verkiezingen voor een nieuw Europees Parlement volgend jaar mei. © anp.

VVD-lijsttrekker voor de Europese verkiezingen Hans van Baalen heeft maandag hard uitgehaald naar PVV-leider Geert Wilders. Van Baalen zei dat hij met ‘stijgende verbazing’ had gekeken naar het protest van de PVV bij de Roemeense ambassade. ‘Het was nog niet met de slogan ‘Roemenen raus’. Zo ga je in Europa niet met elkaar om’, zei Van Baalen over de actie van Wilders.

© epa.

Van Baalen plaatste zijn opmerkingen bij de presentatie van het conceptprogramma van de VVD voor de Europese verkiezingen volgend jaar mei. Hij benadrukte dat hij – anders dan zijn vroegere fractiegenoot Wilders – eerlijk en realistisch wil zijn over Europa. ‘Wie tegen Europese integratie is en uit de EU wil stappen, zorgt dat Nederland verarmt en dat straks het gras groeit op de kades van Rotterdam. Daar doe ik niet aan mee.’
Economische groei Volgens Van Baalen beledigt Wilders Roemenen en begrijpt hij niet dat economische groei in Europa zowel Nederlanders als Roemenen helpt. ‘Mensen die zich hier melden en geen eigen bestaansmiddelen hebben, gaan we niet doorverwijzen naar de bijstand. Je moet een legale baan hebben en bijstandsrechten opbouwen door 10 jaar belasting te betalen. En je moet Nederlands beheersten als je een uitkering aanvraagt. Dan maakt het niet uit of je uit Nicaragua of uit Roemenië komt. De PVV zegt gewoon: u bent niet welkom’, aldus Van Baalen.

Lees ook

© epa.
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws, Nieuws en politiek, Politiek, Satire en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s