Nederlandse lijfwacht Norman Oosterbroek van Beyoncé doodgetaserd door politie


ScreenShot509

Bodyguard Norman Oosterbroek (rechts) werkte voor beroemdheden als zangeres Beyoncé. © Bruno. Screenshot

De Nederlandse bodyguard Norman Oosterbroek, beschermer van wereldsterren als Beyoncé, Jay-Z, Robert de Niro en Paul McCartney, is bij een bizar politie-incident om het leven gekomen. De 43-jarige Oosterbroek werd maandagnacht naakt betrapt bij een ‘inbraak’ en stierf toen politieagenten hem met een stroomstootwapen te lijf gingen.

Voor een man die zijn leven in dienst stelde van veiligheid, heeft Norman Oosterbroek een zeer merkwaardige dood gevonden. De Nederlandse sterrenbodyguard – beschermer van Naomi Campbell tot Bono – is gedood door nota bene ‘collega’s’ van de politie van Miami. Hij stierf naakt op de vloer, nadat, zo lijkt het althans, hij was gaan inbreken bij één van zijn buren.

Spiernaakt Maandagnacht hoorde in een chique wijk van het zonnige Miami bewoonster Christiane Jung (47) gestommel in haar riante woning. Toen ze ging kijken, ontdekte ze de spiernaakte Norman Oosterbroek in haar woonkamer. Ze belde de politie en riep haar echtgenoot erbij, waarna een vechtpartij ontstond tussen de twee mannen.

‘Toen onze agenten erbij kwamen, viel hij hen aan,’ zegt politiewoordvoerder Roy Rutland. ‘Ze probeerden hem onder controle te krijgen, maar dat wilde niet lukken. Wat ze ook probeerden, ze slaagden er niet in om hem handboeien om te doen of hem te kalmeren.’

Stroomstootwapen Een van de agenten besloot daarop een stroomstootwapen, een taser, te gebruiken. Die schakelde Oosterbroek niet alleen uit, maar liet hem levenloos achter op de vloer. ‘Toen hij naar het ziekenhuis was overgebracht, werd vastgesteld dat hij was overleden.’

Pas in het ziekenhuis ontdekte men dat de gedode ‘inbreker’ Oosterbroek was, die slechts een paar huizen verderop woont van de woning waar hij was binnengedrongen.

Drama Wat er schuilgaat achter het drama is een raadsel, hoewel de politie vermoedt dat er drugs in het spel waren. Zo zagen de twee bewoners van de woning hoe Oosterbroek ‘iets’ zou hebben ingeslikt. Politiezegsman Rutland: ‘We weten niet of dit drugs waren, maar dat onderzoeken we uiteraard wel.’

De dood leidt tot verbazing, omdat Oosterbroek bekendstond als een betrouwbare en hoog aangeschreven bodyguard. De boomlange Nederlander (2.04 meter) was een echte selfmade-man die zijn baan als privéchauffeur uitbouwde tot een groot bedrijf dat is gespecialiseerd in de begeleiding van de absolute wereldsterren.

Overstap Hij begon als de chauffeur van ministers en de top van Shell en maakte 7 jaar geleden de overstap naar de Verenigde Staten. Aanvankelijk werkte hij voor de Verenigde Naties en oud-president Nelson Mandela, om later voor zangers en acteurs aan de slag te gaan. Kanye West, Rihanna, Madonna, Robbie Williams, allen werden klant. Oosterbroek bouwde zijn bedrijf RAD Security Services uit tot het grootste concern op het gebied van beveiliging van sterren, met een omzet van 10 miljoen dollar per jaar. Hij had 43 man personeel, niet zelden voormalige legertoppers, oud-Seals of mariniers die hij vergoedingen tot 200.000 dollar per jaar kon bieden.

Oosterbroek (bijnaam ‘Stormy Norman’) werd bovenal de vertrouweling van het artiestenpaar Jay-Z en Beyoncé. Zij, vermaard zangeres en actrice, hij rapper en zakenman. Dag en nacht trok hij met hen op. Zelf vertelde hij tegen Het Financieele Dagblad over zijn werk: ‘Je bent zó close met ze. Ik reis met ze de hele wereld rond. In een privé-jet. Jay-Z is ook goed bevriend met president Obama. Bij zijn inauguratie zaten we vooraan.’

De familie van Oosterbroek, die getrouwd was en een gezin achterlaat, heeft laten weten niet te willen reageren op zijn dood.

Buurtbewoners in Miami blijven in verwarring achter. ‘Dit is een van de rustigste en veiligste wijken in de omgeving. We begrijpen er helemaal niets van,’ liet een buurvrouw optekenen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Bizar, Dood door schuld, Frapant, Geweld, Mishandeling, Nieuws, opmerklijk nieuws, Politie, Werk en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s