Mishandeling Holleeder op aanklacht Dick Vrij


  no surender

De klap die Willem Holleeder op 27 oktober een gebroken kaak bezorgde, is opgenomen in de aanklacht tegen vechtsporter en sportschoolhouder Dick Vrij. Een ruzie tussen de twee mannen op een caféterras in Amsterdam-Zuid leidde tot een handgemeen, waarbij Holleeder het onderspit delfde.        

                      Foto: .

          Dick Vrij(48) moet maandag samen met medehoofdverdachte Danny Kuiters (44) voor het eerst op een openbare zitting terechtstaan in het zogeheten Andesonderzoek van het Openbaar Ministerie (OM). Ook Holleeder is verdachte in de zaak, maar hij zit niet meer in voorarrest. Zijn zaak komt maandag nog niet aan bod.

Op 27 mei arresteerde de politie tien verdachten. Alleen Holleeder, Vrij en Kuiters bleven toen in de cel, de anderen werden heengezonden om de volgende stappen van justitie thuis af te wachten. Onder hen ook de vriendin van Danny Kuiters Angela van H., een ex-partner van voetballer Patrick Kluivert.

Dick Vrij’s advocaat Nico Meijering bevestigt dat de kaakslag aan Holleeder pas onlangs aan de aanklacht is toegevoegd. Het OM wil dat Vrij ook voor dit feit ook na maandag in voorarrest blijft. Meijering wil verder geen commentaar geven.

Dick Vrij en Holleeder zouden hun ruzie later weer hebben bijgelegd. Holleeder heeft destijds geen aangifte gedaan.

Justitie verdenkt Holleeder van betrokkenheid bij de afpersing van Theo Huisman, gewezen voorman van de Hells Angels. Holleeder (55), die anderhalve maand vastzat, zou een bijrol hebben vervuld. Hij kwam begin 2012 vrij nadat hij een jarenlange celstraf had uitgezeten wegens afpersing.

Het landelijk parket van het OM heeft de Andeszaak aangebracht bij de rechtbank in Haarlem. De zitting maandag is pro forma, inhoudelijk zal de zaak pas later worden behandeld

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Afpersen, Misdrijf, Mishandeling, Mishandeling Holleeder op aanklacht Dick Vrij, Nieuws, O.M., Politiek en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s