Erdogan: “Israël zit achter afzetting Morsi”


© afp. Erdogan, vandaag tijdens een speech in het hoofdkantoor van zijn partij in Istanbul.

De afzetting van de Egyptische president Mohammed Morsi was het werk van Israël. Turkije kan dat bewijzen, beweerde de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan tijdens een partijbijeenkomst.

Vooralsnog onderbouwde Erdogan zijn stelling met niet meer dan een citaat van een joods-Franse intellectueel die hij niet met name noemde. Die zou in 2011 in een gesprek met de Israëlische minister van justitie hebben gezegd dat de Moslimbroederschap in Egypte niet aan de macht zou komen; zelfs niet als de islamistische beweging de verkiezingen zou winnen. Mogelijk moet gedacht worden aan de islamcriticus Bernard-Henri Lévy.

De conservatief-islamitische Erdogan heeft Morsi steeds gesteund. Hij zag de Moslimbroeder als een toonbeeld van democratisch gelegitimeerd islamitisch leiderschap en is een van de felste critici van de machtsgreep van het Egyptische leger. De strijdkrachten zetten Morsi begin juli af en houden hem sindsdien op een onbekende locatie gevangen.
Sinds de machtsovername van het Egyptische leger zijn de betrekkingen tussen Ankara en Caïro ernstig bekoeld. Beide regeringen riepen vorige week hun ambassadeur terug

Bron AP

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Bizar, Buitenland, Corruptie, Dood door schuld, Doofpot, Drama, Geweld, media manie, Media manipulatie, Misdaad, Moord, Nieuws, Nieuws en politiek, Politiek, War, WEERZINWEKKEND en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s