Aantal wolven in Nederland neemt toe


© anp.

Ongeveer een week na de vondst van een wolf in Luttelgeest, begin juli, is op een andere locatie in Nederland een kalf aangevallen – mogelijk door een wolf. Dat heeft Wim Tegels, een wolvenkenner, gemeld aan het blad De Boerderij. Het kadaver vertoonde een aantal kenmerken die typisch zijn voor een wolvenaanval.

De betrokken veehouder, die anoniem wil blijven, stuurde Tegels foto’s waarop is te zien dat het kalf grote verwondingen heeft opgelopen na de fatale aanval. Ingewanden waren uit het dier getrokken en er ontbrak een poot.
Er is geen aangifte gedaan bij de autoriteiten, en er vindt daarom geen onderzoek plaats.
Doodgereden Begin juli werd in Luttelgeest, in de Noordoostpolder, een doodgereden wolf gevonden. Eerder al, in het najaar van 2011, waren er berichten van ooggetuigen die een wolf in de buurt van Duiven, in Gelderland, hadden gezien.
Wolvenkenner Tegels denkt dat er inmiddels meer wolven zijn in Nederland. Hij hoopt dat veehouders aanvallen op hun dieren zo snel mogelijk melden bij het Faunafonds, de organisatie die zich bezighoudt met het vergoeden van schade die is aangericht door beschermde diersoorten. Het fonds kan na een melding meteen onderzoek doen.

 

bron: De Boerderij, nos.nl

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Dieren, Film opname, Fotos, Frapant, Nieuws, Wolven en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s