Identiteit geheimzinnige ‘engel’ bij ongeluk bekend


Katie moest bevrijd worden uit haar Mercedes, geestelijke Dowling (inzet) bad met haar.  © Videostill YouTube.

Vorige week raakten veel Amerikanen in de ban van de mysterieuze priester die plotseling op de plaats van een auto-ongeluk verscheen, om daar te bidden met een slachtoffer. Zo snel als hij uit het niets opdook, zo snel was de man ook weer verdwenen. Hij werd omschreven als een geheimzinnige ‘engel’. Inmiddels is zijn identiteit achterhaald.

Eerwaarde Patrick Dowling. © Bisdom van Jefferson City.

De man is eerwaarde Patrick Dowling, aangesloten bij het bisdom van Jefferson City. Hij kon worden geïdentificeerd nadat hij een reactie plaatste onder een artikel over het ongeluk. Het bisdom heeft zijn identiteit in een officiële verklaring bevestigd.
Mysterie Bij het ongeluk, dat vorige week plaatsvond, raakte de 19-jarige Katie Lenz bekneld in haar Mercedes. Met man en macht werd geprobeerd de jonge vrouw los te krijgen uit het wrak.
Hoewel Katie bij bewustzijn was, ging haar toestand snel achteruit. Ze liet toen weten graag te willen bidden. Uit het niets leek de onbekende priester op te duiken, die vervolgens hardop met haar begon te bidden. Spoorloos Toen het de hulpverleners lukte om Katie los te krijgen en haar naar het ziekenhuis te brengen, wilden zij de priester bedanken. De man was echter spoorloos.Er werden 69 foto’s gemaakt van het incident, en op geen van alle stond de priester. ‘De priester is nergens op te zien, terwijl
we hem allemaal met Katie hebben zien, en horen, bidden’, liet brandweerman Raymond Reed aan de Amerikaanse krant USA Today weten.
Het raadsel rond de verdwenen priester was daarmee compleet, en zorgde voor veel speculaties.
Terug van de mis Onder het artikel over het incident op de website National Catholic Register laat Dowling weten dat hij op weg terug was van een mis toen hij hij ongeluk zag.
‘Ik heb Katie de biecht afgenomen, haar gezegend, en op haar verzoek gebeden dat haar been niet beschadigd zou zijn. Ik ben vertrokken toen de helikopter op het punt stond om weg te vliegen.’
In de offciële verklaring van het bidsom die later volgde, staat dat Dowling blij is dat hij kon helpen en dat hij slechts een van de vele mensen was die het slachtoffer hebben bijgestaan.
Verbeterde toestand Kort na het ongeluk liet de moeder van Katie, Carla Church Lentz, weten dat het inmiddels wat beter gaat met haar dochter. Ondanks de levensbedreigende situatie waarin ze zich bevond, lijkt de Amerikaanse er zonder al te veel kleerscheuren vanaf te zijn gekomen.

bron: ksdk.com; USAtoday.com

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Buitenland, Film opname, Fotos, Frapant, held, Nieuws, Noodlot Ongeval, Spiritueel, wonderen opmerklijk nieuws en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s