Spanje en Frankrijk rollen bende mensenhandelaren op


Een door de politie vrijgegeven foto van een aantal van de verdachten. © afp.

In totaal 75 mensen zijn vandaag in Spanje en Frankrijk opgepakt op verdenking van mensenhandel. De groep zou een bende vormen die Chinezen naar Europa en de Verenigde Staten smokkelde.

Door de politie in beslag genomen namaakstempels… © afp.
…paspoorten, scanners, printers en mobiele telefoons. © afp.

51 mensen werden in Spanje aangehouden, 24 in Frankrijk. Onder hen waren de twee Europese bazen van de organisatie, die in Barcelona woonden. De groep zou tot 50.000 euro rekenen om met name Chinese staatsburgers naar de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Spanje, Frankrijk, Griekenland, Italië en Turkije te smokkelen. Volgens het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken eindigden sommige van de mensen die werden gesmokkeld in de prostitutie.
De bende zou werken vanuit Barcelona, het vliegveld van die stad gold als ‘trampoline’ voor de rest van Europa en de Verenigde Staten. Leden begeleidden de migranten in Spanje, en voorzagen ze van tips over hoe de migranten konden voorkomen dat ze werden ontdekt. Bij huiszoekingen werden in totaal zo’n 80 valse paspoorten gevonden, de meeste van Aziatische landen, maar ook nagemaakte stempels die de douane normaal gesproken gebruik, een pistool, laptops en scanners.
Het Britse Sky News meldt dat het onderzoek naar de bende twee jaar duurde. De politie omschrijft de bende als een ‘perfect gestructureerde, hiërarchische organisatie’. De grote baas van de bende woont nog in China, en zou verschillende cellen in Europa aansturen.

Lees ook

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Bizar, Buitenland, Film, Film opname, Fotos, Frapant, Misdaad, Misdrijf, Nieuws, Nieuws en politiek, Normen en Waarden en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s