Raadsels na vondst Nel van Dongen-van Roon


Het is volstrekt onduidelijk hoe Nel te water is geraakt

Politie en vertwijfelde buurtgenoten op de plek des onheils in Waddinxveen. Rechts achter de bosschages de sloot waarin Nel van Dongen-van Roon (78) (inzet) uiteindelijk is gevonden. © Martin Droog.

Twee duikers van de regionale brandweer Hollands-Midden hebben gisteren rond 15.00 uur het stoffelijk overschot geborgen van de dementerende Nel van Dongen-van Roon (78). De vrouw werd op grond van een melding, na vijf dagen met grootscheepse zoekacties, gevonden op 300 meter van haar huis. Het is nog een groot raadsel hoe Nel van Dongen-van Roon te water is geraakt.

Zaterdagmiddag had ze 15.15 uur ongezien de gesloten afdeling weten te verlaten. Na haar verdwijning kwamen er maar weinig bruikbare tips binnen, dat meldt het Algemeen Dagblad.
‘Ik blijf maar denken dat ze is gestruikeld en ergens is blijven liggen,’ zei haar man gistermiddag nog, terwijl anderen zich genoodzaakt zagen ook aan andere scenario’s te denken. Dochter Karin, psychiatrisch verpleegkundige van beroep, was zelfs bang dat er een misdrijf in het spel zou zijn.
Raadsels Het is in de eerste plaats gissen hoe de vrouw te water is geraakt. De vindplaats van haar lichaam ligt weliswaar grotendeels op de looproute naar haar huis, maar is niet helemaal logisch. Kennelijk is ze in de woonwijk gaan dwalen, want ze zou ook nog op de galerij in de nabijgelegen flat aan de Peppelhorst hebben aangebeld.
De Waddinxveense woonde nog maar vier dagen in het zorgcentrum. De thuissituatie was voor haar man na drie jaar onhoudbaar geworden, omdat Nel van Dongen niet meer wist wie haar man was en ze voortdurend wegliep. Aan de opname in Souburgh was ze echter nog niet gewend. Ze sprak zelfs over een ‘gekkenhuis’ waar ze niet wilde verblijven.
Kroos De met een dikke laag kroos bedekte moddersloot waarin het lichaam lag is aan de kant dicht begroeid en door de bosschages niet makkelijk toegankelijk voor voetgangers. Opmerkelijk is dat vrijwilligers en beroepskrachten van de brandweer dinsdag op 100 meter afstand van de vindplaats nog intensief hebben gedregd.
In de buurt hebben reddingshonden evenmin iets kunnen vinden. Ook de inzet van een politiehelikopter, een peloton ME’ers, het dreggen in singels en het speuren door zestien reddingshonden leverde geen resultaat op.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Drama, Misdrijf, Vermist en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s