Aangifte pleegmoeder om ‘politiegeweld’


’Zes agenten haalden 12-jarig meisje onder hevig verzet uit huis’

© Google Streetview.

update Pleegmoeder Veronika Jong uit het Limburgse Ell heeft vrijdag aangifte gedaan bij de politie wegens het gebruik van ‘onnodig geweld door twee politieagenten tegen kwetsbare kinderen’. Dat gebeurde maandag toen zes agenten volgens haar over het hek rond haar boerderij sprongen en daar een 12-jarig meisje onder hevig verzet uit huis haalden.

Volgens de politie gebeurde dat in opdracht van Jeugdzorg, volgens Jeugdzorg in opdracht van de moeder van het kind. Een dag later mocht het meisje van Jeugdzorg en van haar eigen moeder tijdelijk weer terug naar het pleeggezin, waar het 4,5 jaar heeft gewoond.
Jong vindt dat in dit soort situaties overleg moet worden gepleegd in plaats van geweld gebruikt. Volgens de politie was het meisje als vermist opgegeven en moest er snel worden gehandeld. De politie laat weten de aangifte te zullen bekijken.
De Jong deed ook aangifte tegen Jeugdzorg in Amsterdam omdat dit bureau volgens haar het kind onvoldoende heeft beschermd.
Een woordvoerder van Bureau Jeugzorg Amsterdam erkende dat ‘dingen vreemd zijn gelopen’ en dat Jeugdzorg de komende 3 weken gaat uitzoeken wat een goede oplossing voor het kind is. Dat is de periode waarin het meisje tijdelijk bij Jong kan blijven. ‘Het is goed dat het kind weer terug is bij de pleegmoeder, want dat betekent rust’, aldus deze woordvoerder. Op de aangifte wilde hij niet reageren.

Lees ook

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.