Joran van der Sloot is in Peru ook in hoger beroep veroordeeld tot 28 jaar cel voor de moord op Stephany Flores.cel


Familie Stephany Flores blij met straf voor moordenaar

Joran tijdens het proces in 2012. © afp.

Joran van der Sloot is in Peru ook in hoger beroep veroordeeld tot 28 jaar cel voor de moord op Stephany Flores.

Het gerechtshof handhaafde de straf die een lagere rechter in januari 2012 had opgelegd. Van der Sloot moet ook een schadevergoeding van omgerekend bijna 55.000 euro betalen aan de nabestaanden van Flores, zo meldden Peruaanse media vrijdag.
De familie van Stephany Flores is blij met de straf voor haar moordenaar. ‘Het is een voorbeeldige beslissing die moet worden toegejuicht. We hopen dat hij zijn volledige straf van 28 jaar uitzit’, zei advocaat Edward Alvarez namens de familie.
Natalee Holloway Joran vermoordde op 30 mei 2010 de Peruaanse tiener Stephany Flores Ramírez. Dat gebeurde in een hotelkamer in de Peruaanse hoofdstad Lima. Joran gaf aan dat hij kwaad werd toen hij zag dat Stephany op zijn laptop artikelen las over de Amerikaanse studente Natalee Holloway.
Die verdween precies 5 jaar eerder op Aruba. Zij wordt nog steeds vermist. Van der Sloot werd met haar verdwijning in verband gebracht, maar is er nooit voor vervolgd. Direct na de moord vluchtte Joran naar Chili. Hij werd enkele dagen later gearresteerd en teruggestuurd naar Peru.
Straf uitzitten De rechters bepaalden ook dat Van der Sloot zijn volledige straf moet uitzitten. Pas daarna kan hij worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten. De Amerikaanse justitie wil hem vervolgen voor het afpersen van de moeder van Natalee Holloway.
Joran zou haar hebben aangeboden om voor 250.000 dollar te zeggen waar het lichaam van Natalee is. Het is niet duidelijk of Van der Sloot weer in beroep gaat. Hij kan de straf nog aanvechten bij de zogeheten Inter-Amerikaans Commissie voor de Rechten van de Mens.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in CIA, Corruptie, Dood door schuld, Doofpot, Misdaad, Misdrijf, Moord, Nieuws, Nieuws en politiek, Peter R de Vries en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Joran van der Sloot is in Peru ook in hoger beroep veroordeeld tot 28 jaar cel voor de moord op Stephany Flores.cel

  1. Minerva Pollard zegt:

    Waarschijnlijk moet Van der Sloot ook de rest van zijn straf uitzitten in de zwaarbewaakte Miguel Castro Castro-gevangenis in de hoofdstad Lima. Mogelijk kan hij in de toekomst een deel van zijn straf in Nederland uitzitten als een uitleveringsverdrag tussen beide landen wordt geratificeerd.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s