Mexico pakt meest gezochte drugsbaas Miguel Angel Trevino Morales op


Mannen die worden verdacht van het lidmaatschap van de Mexicaanse drugsbende Los Zetas wachten in een rechtbank in Guatemala-Stad op hun veroordeling, juni 2012. © afp.

De Mexicaanse politie heeft zondag Miguel Angel Trevino Morales opgepakt, een van de meest gezochte criminelen van het land. Dat hebben de Amerikaanse autoriteiten maandagavond bevestigd. Morales wordt ervan verdacht leiding te hebben gegeven aan het beruchte drugskartel Los Zetas.

Trevino Morales, bijgenaamd Z-40, werd aangehouden in Nuevo Laredo, vlak bij de grens met de Verenigde Staten. Van Amerikaanse zijde was 5 miljoen dollar beloning uitgeloofd voor tips die zouden leiden tot zijn arrestatie.
Los Zetas is een van de gewelddadigste bendes van Mexico en zou zich geregeld schuldig maken aan massa-executies en onthoofdingen.
Paardenraces Morales’ broer José werd onlangs in Texas veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf omdat hij via paardenraces illegale drugswinsten wilde witwassen. Vorige maand nog werd een paardenfokkerij in de Amerikaanse staat Oklahoma binnengevallen omdat die als dekmantel zou fungeren voor witwaspraktijken van de gebroeders Morales.

Lees ook

bron: AP, CBS News

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Corruptie, Drugs, Geweld, Misdaad, Misdrijf, Moord, Oorlog, Politie, War en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Mexico pakt meest gezochte drugsbaas Miguel Angel Trevino Morales op

  1. Gold Price zegt:

    Trevino Morales, bijgenaamd Z-40, werd door een uit mariniers bestaand commando aangehouden in Nuevo Laredo, vlak bij de grens met de Verenigde Staten. Van Amerikaanse zijde was 5 miljoen dollar beloning uitgeloofd voor tips die zouden leiden tot zijn arrestatie.Los Zetas is een van de gewelddadigste bendes van Mexico en zou zich geregeld schuldig maken aan massa-executies en onthoofdingen.PaardenracesMorales’ broer José werd onlangs in Texas veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf omdat hij via paardenraces illegale drugswinsten wilde witwassen. Vorige maand nog werd een paardenfokkerij in de Amerikaanse staat Oklahoma binnengevallen omdat die als dekmantel zou fungeren voor witwaspraktijken van de gebroeders Morales.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s