Nazi praktijken herleven weer waar de rijke schoften ongestoord triljarden kan verduisteren. Moet de gewone burger vrezen voor open staande boetes voor wildplassen of zo.


© anp.

Nazi praktijken herleven weer waar de rijke schoften ongestoord triljarden kan verduisteren. Moet de gewone burger vrezen voor open staande boetes voor wildplassen of zo.

Het aantal zaken waarin de rechter gijzeling als dwangmiddel heeft toegestaan na een onbetaalde boete, is gestegen. In 2008 droeg het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) 47.699 gijzelingszaken over aan de politie, in 2012 waren dat er 57.765. Dat bevestigde een woordvoerder van het ministerie van Justitie na berichtgeving van die strekking in NRC Handelsblad.

De rechter kan iemand die zijn betalingsverplichtingen niet nakomt voor bepaalde tijd opsluiten. De boete blijft dan wel openstaan, omdat het een dwangmiddel is en geen vervanging van de boete.
In de krant maken twee advocaten zich zorgen over de toename. Ze zeggen meerdere mensen te kennen die meermaals zijn gegijzeld omdat er na de eerdere keer niets was veranderd in hun financiële situatie. Volgens de zegsman van Justitie hanteert het Openbaar Ministerie (OM) het principe van één keer gijzelen per geval.
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Advocaat, Auto, Banken, Belasting, Bizar, Corruptie, Diefstal, Frapant, geld, Geweld, Hoofd verantwoordelijke, Justitie, Macht-Misbruik, Misdrijf, Moraal en Fatsoensnormen, Nieuws, Nieuws en politiek, Normen en Waarden, Onrecht, opmerklijk nieuws, Oud-SS'ers spreken, pesten, Politie, Politiek, Rechtbank, Rechterlijke dwalingen in Nederland, Schandalig, Voorspellingen, WEERZINWEKKEND, Werk en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Nazi praktijken herleven weer waar de rijke schoften ongestoord triljarden kan verduisteren. Moet de gewone burger vrezen voor open staande boetes voor wildplassen of zo.

  1. silver price zegt:

    De rechter heeft een Rotterdamse politiecommissaris, die met oud en nieuw betrapt werd op rijden onder invloed, een boete van 950 euro opgelegd. Verder wordt zijn rijbewijs voor drie maanden ingevorderd. Justitie had 1500 euro geëist.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s