Wilde achtervolging door Zeeland na inbraak


© anp.

Een inbraak bij een elektronicawinkel in Middelburg is woensdagochtend vroeg uitgedraaid op een achtervolging door Zeeland. Twee van de drie vluchtauto’s kregen een ongeluk, de derde auto ontkwam door de Westerscheldetunnel naar België. De daders hebben politieauto’s en een slagboom van de tunnel geramd, de politie heeft geschoten. Er is nog niemand gearresteerd. Dat meldde de politie woensdag

De politie had rond half vijf een melding gekregen dat er werd ingebroken op Woonboulevard de Mortiere aan de Mortiereboulevard. De daders sloegen op de vlucht, achtervolgd door de politie. De klopjacht ging eerst door Koudekerke en Zoutelande.

Daar kreeg een vluchtauto een ongeluk. De inzittende of inzittenden sloegen op de vlucht. De twee andere’s reden terug naar Middelburg. Tussen de Zeeuwse hoofdstad en de Westerscheldetunnel kreeg een tweede auto een ongeluk. Ook de mensen daarin wisten te ontkomen.
De derde vluchtauto reed met hoge snelheid door een slagboom van de Westerscheldetunnel.

Bij Axel in Zeeuws-Vlaanderen had de politie de weg geblokkeerd, maar de vluchtende automobilist ramde de politiewagens. Agenten schoten, maar de auto wist door te rijden naar België. Bij de grens nam de Belgische politie de achtervolging over.

Uiteindelijk verloren de agenten de vluchtauto uit het oog op de ringweg rond Gent.
Voor het onderzoek was de Westerscheldetunnel enige tijd afgesloten, maar inmiddels is de tunnel weer vrijgegeven.

Op de vluchtroute heeft de politie enkele dozen met apparatuur gevonden. Die zijn waarschijnlijk buitgemaakt bij de inbraak en onderweg door de daders uit de auto gegooid.
De politie heeft nog geen idee wie achter de inbraak zitten. Er is van maar één dader een beperkt signalement bekend.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Auto, geld, Misdaad, Misdrijf, Opsporing verzocht, Politie en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s