Oplichting en/of fraude loont, tenminste als je een ‘verantwoordelijke’ functie bekleedt.


justitia

Wij hebben maar even haar blinddoek van de kop gerukt kan ze misschien weer object zien en niet infaam.

(Financiele) Schandalen

Geachte redactie,

De vele schandalige zaken die de laatste tijd in de openbaarheid zijn gekomen hebben ons (belastingbetalers) vele miljarden gekost. Wij weten ook dat hetgeen wat zichtbaar geworden is slechts de topjes van de bekende ijsbergen zijn. Wat (nog) niet zichtbaar is zal velen in grote woede doen ontsteken.

In gewone werknemerstaal heet dit misbruik van belastinggelden fraude of oplichting en hiervan neem ik geen woord terug! Doen wij slechts een heel klein gedeelte van hetgeen ‘onze vertegenwoordigers’ uithalen dan worden wij voor vele jaren vastgezet en zijn wij voor het leven ‘besmet’. Echter niet ‘onze vertegenwoordigers’, die uit de wind gehaald worden voor een bepaalde periode waarna men aanneemt dat ‘het volk’ de gemaakte misstappen vergeten heeft en de betreffende  oplichter(s) of fraudeur(s) op een andere plaats gecapituleerd worden. Vaak zelfs op een hogere en dus beter betaalde plaats.

Conclusie: Oplichting en/of fraude loont, tenminste als je een ‘verantwoordelijke’ functie bekleedt. In alle andere gevallen (zoals bij de ‘gewone burger’) zwaait de deur van het gevang wijd open en verdwijn je voor een zekere periode achter de tralies. Dat is omdat er volgens Artikel 1 alle mensen gelijk (zouden) zijn, maar waarbij ik de indruk heb dat sommigen wat meer gelijk zijn dan anderen. Vreemd, niet? Dat deze gedachte zomaar opkomt – of niet?

Wat mij vooral verbaast is het feit dat de media praktisch geen aandacht besteden aan de terechte kritiek die vanuit hun lezerskringen aanzwelt en waarbij af en toe ‘onparlementaire’ taal gebezigd wordt. De taal is nooit onbeschoft, maar kan op het randje zijn. Het is van belang dat de kritiek goed overkomt bij de ‘verantwoordelijken’ en door hen begrepen wordt. Dat men weer niet probeert de aandacht van de zaak af te leiden door ‘geschokt’ te reageren. Niet ZIJ, maar WIJ zijn al vele jaren (terecht) geschokt en dat mag eens duidelijk over de Bühne komen.

Met dank aan Bron:Zoetermeer, Sander Driessen wij van de redactie van Dutch TV_NL sluiten ons gaarne bij Sanders woorden aan.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Banken, Belasting, Bizar, Censuur, Corruptie, Diefstal, Diversen, Doofpot, dwalingen, Film, Film opname, Fotos, Frapant, Fraude, geld, Geluid-tape's, Ingezonden stukken, Macht-Misbruik, Media manipulatie, Misdaad, Misdrijf, Moraal en Fatsoensnormen, Nieuws, Nieuws en politiek, Normen en Waarden, O.M., Onrecht, opmerklijk nieuws en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s